Beste matras voor buikslapers

Wat is het beste matras voor buikslapers? Aan welke eisen moet een matras voor buikslapers voldoen? Weinig mensen geven de voorkeur aan slapen op hun buik. Dit kan ook zijn omdat artsen meestal deze slaaphouding afraden. Slapen op uw buik is een verhoogd risico op rugpijn, vooral als u op een verkeerd matras ligt. U vormt dan snel een holle rug of krijgt last van nekpijn, omdat u uw nek moet draaien als u op uw buik slaapt. Maar we zullen u alle nadelen van op de buik slapen besparen, aangezien het lastig is om op een andere manier te slapen als u op de buik slapen gewend bent. 

Om deze reden hebben we verschillende matrassen voor buikslapers voor u getest. Het viel ons op dat vooral de juiste keuze van de mate van hardheid, het juiste kussen en een hoge stabiliteit en een goede ondersteuning is erg belangrijk. Dit willen we u in ons rapport uitleggen! 

 

Top 3 matrassen voor buikslapers

 1. Smood Matratze* - 599,99 € - Combinatie van vezelgelschuim 
 2. muun Matratze* - 840 € - individuele aanpassing mogelijk 
 3. eve Matratze* - 600 € - Traagschuim + comfortschuim 

Stabiliteit / Ondersteuning

Als u op uw buik slaapt, verhoogt u de druk die al een hele dag op uw bovenlichaam drukt. Dit leidt uiteindelijk niet alleen tot een rusteloze slaap, maar in sommige gevallen ook tot hevige rugpijn, als de matras de drukpunten niet goed kan verminderen en verlichten. Daarom is het belangrijk dat uw nieuwe matras een hoge stabiliteit en goede ondersteuning heeft. Een ander probleem met buikslapen is dat men hun hoofd opzij legt en dat het nekgebied zwaar overbelast is en niet langer een consistente lijn vormt met de wervelkolom. Hiervoor is de keuze van het juiste kussen erg belangrijk (zie hieronder). Maar laat ook zien dat het matras ook een bijzonder goede stabiliteit in het nekgebied moet hebben. Daarom heeft u een matras nodig met ligvlakken. Deze ondersteunen u bij het zinken in uw matras. Op bepaalde plaatsen moet u meer zinken en bij anderen weer minder. Hierdoor blijft uw rug stabiel. 

Voor buikslapers worden schuimmatrassen van de nieuwe generatie aanbevolen. Het traagschuim dat ze bevatten, in combinatie met de andere lagen van het matras, zorgt voor een optimale lichaamsaanpassing en goede drukontlasting op de vereiste punten. Ook matrassen die een laag latex hebben in de toplaag zijn erg goed, omdat u dan een goede drukontlasting heeft en tegelijkertijd stabiel ligt.

Het juiste kussen Voor buikslapers

De meeste buikslapers maken grote fouten door het verkeerde kussen te kiezen. Hoewel velen zich al lange tijd bezighouden met de juiste matraskeuze, verwaarlozen ze het kussen, dat net zo belangrijk is als het matras. U kunt het beste matras hebben en toch slecht slapen en wakker worden van de pijn als u het verkeerde kussen heeft. 

Omdat buikslapers met hun hoofden opzij en dus meer druk op de nek liggen, is de kussenvraag vooral belangrijk voor hen. Als buikslaper moet u weten dat u een kussen nodig heeft dat niet bijzonder dik is. Omdat uw lichaam plat op het matras ligt, heeft u een kussen nodig dat het nekgedeelte ondersteunt en u zo plat mogelijk laat liggen. Ligt u te hoog, dan overrekt u uw cervicale wervelkolom en bevordert u verdere drukpunten. Het resultaat is opstaan met nekpijn de volgende dag 

Natuurlijk zijn andere factoren ook belangrijk, zoals aanpassingsvermogen aan uw hoofdvorm, verkoeling, en comfort, maar u moet ervoor zorgen dat het kussen plat is zodat uw lichaam zo vlak mogelijk ligt. 

Om dergelijke onplezierige spanningen en pijnen te voorkomen, moet u vooral niet vergeten ook aan het kussen te denken bij het aankopen van een nieuw matras. In onze blog vindt u de kussenproeven van Eve! 

Hardheid

Voor elke matrasaankoop speelt de hardheidsgraad een belangrijke rol. In het bijzonder moeten buikslapers de juiste hardheid van de matras kiezen. Als iemand bijvoorbeeld besluit om een ​​te zachte slaapondergrond te nemen, voelt iemand in de eerste weken al zijn verkeerde beslissing fysiek. Met een zacht matras zinkt u dieper in de buikstreek, waardoor u een holle rug krijgt. uw ruggengraat zakt dan door. Om dit te voorkomen, moet u een iets harder matras gebruiken. Maar u moet hier ook voorzichtig zijn. Kiest u een te harde matras, dan buigt uw rug. De hardheid moet tussen 5 en 7 liggen, gemeten aan de hand van onze hardheidsschaal. Hier hangt het weer af van uw lichaamskenmerken (lichaamsgewicht, lengte). Daarom moeten lichte slapers niet kiezen voor een te hard (5-6,5) matras en zwaardere slapers niet voor een te zacht (6-7) matras. 

Het is belangrijk dat het matras naast de juiste hardheidsgraad en de nodige stabiliteit (zie hierboven) wordt getoond. Daarom is het belangrijk dat het matras is gemaakt van hoogwaardige stoffen. Met deze interactie kunt u weer volledig van uw slaap genieten en in de toekomst afscheid nemen van vervelende pijn. We raden matrassen aan met zowel een hoge stabiliteit als een goede pasvorm. Een interactie tussen hardere en zachtere schuimen is van groot belang. Zorg er daarom voor dat uw matras aanpasbare schuimen heeft zoals traagschuim of gelschuim, maar ook een stabiele basislaag van koudschuim of PUR-schuim. Het beste is als uw matras een stevige, elastische bovenlaag heeft en in de tweede laag een aangenaam zacht en comfortabel schuim. 

Samengevat: de belangrijkste punten

Matrassencheck beveelt aan om op de volgende punten te letten bij het kopen van een matras voor buikslapers: 

 • goede stabiliteit, zodat een holle rug vorming wordt vermeden 
 • zeer goede ondersteuning in het nekgebied 
 • hoogwaardige schuimstoffen zoals latex en traagschuim 
 • gemiddelde hardsterkte (5-7 van de 10 punten op de 24-hardheidsschaal) 
 • goed aanpassingsvermogen 
 • plat kussen 

Onze topaanbevelingen voor buikslapers

De aangegeven prijzen in de tabel zijn voor de 140x200cm-versie 

HerstellerBeschreibungPreis* 
Smood Matratze Marke LogoDie Smood ist eine Allroundermatratze, die sich im mittleren Preisbereich befindet. Aufgebaut ist die Matratze aus einer Kombination von qualitativ hochwertigen sowie innovativen Materialien. Aus diesem Grund kann Dir die Smood ein besonders angenehmes Liegegefühl vermitteln.
€ 599,99zum Test
Muun-Matratze-LogoDie muun ist eine außergewöhnlich individuelle und flexible Matratze. Dies ermöglicht ihr besonderer Aufbau. Durch die Wendbarkeit der Schaumschichten kannst du Du die Matratze in ihrem Aufbau ganz individuell auf Deine Bedürfnisse anpassen, weshalb sie für ein breites Spektrum an Menschen gleich gut geeignet ist.
€ 840zum Test
Eve-Matratze-LogoDie eve Matratze ist eine Allrounder Matratze, die ursprünglich aus dem englischen Markt hervorging. Die Matratze weist eine mittelfeste Festigkeit vor und besteht aus mehreren wohligen Schaumschichten, wodurch du ein wohliges Schlafgefühl erlebst.
€ 600zum Test

Mini-Reviews

SMOOD MATRAS

(4.1 / 5)

    OVERZICHT

 • Materiaal: PUR-schuim, gelschuim, vezelschuim, koudschuim 
 • Hoogte: 26 cm 
 • Prijs (140x200cm):  599,99 € 
 • Testfase: 100 dagen
 • Hardheid: 5 van de 10 punten 

Zu sehen ist der dunkle Bezug der Smood mit Firmenlogo

De Allrounder Matras Smood zit precies in het midden met 5 van de 10 punten op onze hardheidsschaal. Het heeft dus een gemiddelde sterkte en is daarom geschikt voor buikslapers. Voor buikslapers is het belangrijk dat het matras niet te hard maar ook niet te zacht is. Zware slapers mogen niet te diep zakken en lichte slapers mogen niet te weinig in het matras zinken. Met het Smood-matras hebben we gemerkt dat dit relatief gebalanceerd is, zodat het kan worden gebruikt door lichte en zware slapers. Waarbij zware slapers voorzichtig moeten zijn in de buikligging. Als u als zwaar persoon opmerkt dat het Smood-matras te zacht is, moet u een ander model pakken. Als u dat niet doet, wordt u binnenkort wakker met hevige rugpijn. Onze zware proefpersonen waren echter stabiel in onze tests. Dit komt ook door het hierboven liggende PUR-schuim. Dat type schuim kan het lichaam goed ondersteunen. De onderliggende combinatie van gel en fiberschuim zorgt voor een goede lichaamsaanpassing en drukverlichting. Onze lichte testliggers hadden het over een zeer goede nachtrust op het Smood-matras. 

 Met een prijs van 599,99 € in de maat 140x200cm heeft het een goede prijs / prestatie-verhouding. Vooral omdat u de smood meerdere jaren kunt gebruiken! De Stiftung Warentest beoordeelde Smood als "goed". 

 

MUUN MATRAS

(4.4 / 5)

   OVERZICHT

 • Materiaal: talalay rubber, panteraschuim, traagschuim, poly-schuim, koudschuim (individuele aanpassing mogelijk) 
 • Hoogte: 26 cm 
 • Prijs (140x200cm):  840 €
 • Testfase: 100 dagen
 • Hardheid: 4-7,5 van de 10 punten

Der stilistische Muun Bezug mit dem Firmenlogo ist in einer grauen Farbe.

Het aanpasbare muun-matras kan voor vele soorten slaap worden gebruikt. Zelfs buikslapers zullen een goede nacht op haar doorbrengen. Door hun speciale constructie past u de matras perfect aan uw behoeften aan. Met een matraskern gemaakt van een combinatie van koud en polyschuim, krijgt de muun de stabiliteit die hij nodig heeft voor een matras voor buikslapers. De bovenste laag kan zich goed aanpassen aan het betreffende lichaam en kan de druk die uw lichaam op de matras uitoefent, zeer goed verdelen. Een groot voordeel van de muun-matras is dat u hem individueel kunt aanpassen. Dit is ook handig voor koppels. Hoewel de één de voorkeur geeft aan op de buik slapen, kan de andere persoon op zijn of haar zij slapen met een zachtere combinatie (vind de beste matras voor zijslapers en de beste matras voor koppels!). Door de hoge flexibiliteit van de matras is het voor zware en lichte personen mogelijk om goed en rustgevend te slapen. Tijdens uw proefperiode van 100 dagen kunt u een aantal combinaties uitproberen en uw favoriete configuratie kiezen. Een nadeel van de muun-matras is de hoge prijs. Met 840 € in de maat 140x200 cm behoort het matras tot de bovenste prijsklasse.

EVE MATRAS

(4.6 / 5)

    OVERZICHT

 • Materiaal: traagschuim, comfortschuim, polyetherschuim 
 • Hoogte: 25 cm 
 • Prijs (140x200cm): 600 €
 • Testfase: 100 dagen
 • Hardheid: 5 van de 10 punten

eve Matratze Bezug in der Nahaufnahme

Ook traagschuimmatrassen zoals de eve zijn zeer geschikt voor buikslapers. Het is belangrijk dat u een goede stabiliteit ervaart. Door het samenspel van traagschuim en koudschuim in de tweede laag, krijgt u een hoog slaapcomfort, waarbij u nog steeds goed ondersteund wordt en in een stabiele positie kunt verkeren. Het koudschuim als comfortlaag ondersteunt het aanpasbare traagschuim en zorgt zo voor een ideale drukontlasting. Lichte slapers kunnen de eve zeker als buikslapers kiezen. Zware slapers adviseren we liever aan een harder model aan, omdat deze te diep in het traagschuim kunnen zakken en zo een ongemakkelijk holle rug vormen. 

De eve is een van de zachtere modellen, dus we geven het 5 van de 10 punten op de schaal van hardheid. De matras kost in de maat 140x200 cm 600 € en ligt daarmee in de middelste prijsklasse. Overigens kunt u de matras 100 dagen lang zonder risico testen. 

* Affiliate Link - We verwijzen naar sommige online-winkels via zogenaamde affiliate links. Als u iets koopt over deze links, bijvoorbeeld via de knop "Prijs controleren" ontvangen we een commissie. Deze post helpt ons om de kosten van het runnen van de site te dragen. De aankoopprijs neemt niet voor u toe. 

TOP