Bodyguard Matras H2 / H2+ Test

Het iets zachtere Bett1 Matras

Onze testen zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Onze totale beoordeling

(4.2 / 5)

Beschrijving van het Bodyguard Matras H2 / H2+

Het Bett1 Bodyguard-matras H2 / H2 + is ontworpen voor mensen die graag wat zachter slapen. Net als het zustermodel, de Bodyguard H3 / H4, bestaat de Bodyguard Soft H2 / H2 + uit zeer elastisch QXSchuim® en een ademende HyBreeze-matrashoes. De prijs is ook identiek. De Bodyguard H2 / H2 + is al verkrijgbaar vanaf € 199,00.

⇒ Ligt u liever op een wat harder matras? Hier is ons ervaringsverslag met het Bodyguard matras H3 / H4.

De Bodyguard H2 / H2 + is verdeeld in 5 ligzones. Bett1 noemt deze liggebieden "Ergonomiemodule". Ze moeten het lichaam op bepaalde plaatsen ondersteunen en het beste comfort creëren.

De bestelling is uitsluitend online. Met het zachte Bodyguard matras kunt u 100 nachten risicovrij proefslapen. De terugkeer is eenvoudig, gratis en wordt georganiseerd door Bett1.

We hebben de Bodyguard H2 / H2 + enkele weken thuis getest en onze ervaringen met u gedeeld.

Voor- en nadelen van de Bodyguard H2 / H2+

                            VoordelenVoordelen NadelenNadelen
 • Geschikt voor elke slaaphouding
 • Hoge lichaamsaanpassing en puntelasticiteit
 • Weinig bewegingsoverdracht
 • Ergonomisch geoptimaliseerd met 5 ligzones
 • Duurzaam
 • Redelijk geprijsd
 • Zeer geschikt voor mensen die liever warmer slapen
 • Over het algemeen warmer slaapgevoel
 • Eerste sterke chemische geur
 • Minder fijn voor mensen die erg veel zweten
 • We bevelen zwaardere personen de stevigere Bodyguard H3 / H4 aan (hier is de test)

Opbouw / Zones

Het Bodyguard matras H2 / H2 + bestaat uit twee lagen, beide gemaakt van QX-schuim. Het QX-schuim is een, door de fabrikant Bett1 speciaal ontwikkeld voor de Bodyguard, koudschuim van polyurethaan.

Het Bodyguard matras H2 / H2 + bestaat uit twee lagen:

 • Zachte H2-laag (wit)
 • Stevige H2 + -laag (donkerblauw)

De twee lagen QX-schuim zijn omkeerbaar. Daardoor kan de mate van hardheid individueel worden gevarieerd. Om de matraskern te draaien, hoeft u alleen de hoes te verwijderen. Dit gaat eenvoudig met de rits aan de zijkant. Dan ziet u de twee lagen direct. De donkere laag komt overeen met de bijzonder zachte zijde; de witte laag is iets steviger. Maar: zelfs de iets stevigere laag is in onze ervaring nog steeds vrij zacht, maximaal medium stevig! Meer over het hardheidsniveau hieronder.

Het QXSchuim® is gecertificeerd met de OEKO-TEX® Standard 100 in het meest strikte productcategorie 1-label voor textiel en textielspeelgoed voor baby's. Het Bodyguard Matras Soft H2 / H2 + bevat geen weekmakers, vlamvertragers of pesticiden.

In beide QX-schuimlagen zijn 5 ligzones geïntegreerd. Deze zogenaamde "Ergonomiemodule" heeft betrekking op de gebieden hoofd, nek, schouder, wervelkolom en bekken. Op deze manier moeten bepaalde lichaamsregio's worden ondersteund en in andere wordt een  sterker zinken mogelijk gemaakt.

Bodyguard H2/H2+ matras zachte schuimlagen
De twee schuimlagen van de Bodyguard zijn gemaakt van QX-schuim en zijn omkeerbaar. Als gevolg hiervan zijn verschillende soorten liggevoel mogelijk.

Bedekking

De hoes van het Bodyguard matras H2 / H2 + bestaat net zoals het zustermodel H3 / H4 uit ademend HyBreeze-materiaal. De hoes is volledig wit, met een eenvoudig optisch ontwerp. De functionele afdekking van HyBreeze is luchtdoorlatend. Dit zorgt voor een verkoelend effect op de HyBreeze-hoes en reguleert het slaapklimaat.

Naast ademend vermogen, richt de Hybreeze-hoes zich op hygiëne. De wasbaarheid werd door Stiftung Warentest als "zeer goed" beoordeeld. Dit komt deels omdat hij wasbaar is op hoge temperaturen, namelijk op 60 graden. Aan de andere kant kan de hoes gemakkelijk worden verwijderd door middel van een ritssluiting en is deze ook gemakkelijk terug te plaatsen. In onze test moeten we afzien van drogen in de droger en strijken, zoals aanbevolen door de fabrikant.

Bodyguard H2/H2+ matras hoes
De functionele bedekking van HyBreeze is optisch eenvoudig en zorgt via de poriën voor een betere klimaatbeheersing.

Hardheidsgraad

Vanwege de reversibiliteit kunt u twee graden hardheid variëren. Beide zijn, zoals de naam van het matras suggereert, vrij zacht in onze ervaring.

De donkerblauwe QX-schuimlaag is de H2-laag en is zeer zacht in onze ervaring. De witte H2 + -laag van de bodyguard is echter nog steeds vrij zacht. In onze test werd ze door ons team gezien als middelmatig tot maximaal gemiddelde stevigheid.

Daarom beoordelen we de Bodyguard matras zacht in de H2-versie met een score van 4 van de 10 punten. We beoordelen de H2 + -versie met 5 van de 10 punten.

Comfort

Het comfort op de bodyguard Soft is zeker een kwestie van smaak. Onze testers vonden dat de zachte H2-laag te zacht was. Vooral zware mensen adviseren we daarom het zustermodel, het bodyguard matras H3 / H4. Voor lichte en middelzware mensen is de Bodyguard H2 / H2 + misschien een interessante optie. Vooral vanwege de 5 ligzones.

Het comfort in de H2 +variant is ons veel better bevallen. Deze variant met een zachte tot gemiddelde sterkte is waarschijnlijk geschikt voor een groter aantal mensen. Vanwege onze ervaring slapen de meeste mensen het liefst op matrassen met een gemiddelde sterkte.

De klantbeoordelingen bij Amazon hebben laten zien dat de H2 / H2 + -variant vooral geschikt is voor mensen onder de 70 kg. Mensen zwaarder dan 75 kg kunnen beter kiezen voor de H3 / H4-variant. Maar zoals we al hebben gezegd, dat is ook zeker een kwestie van smaak.

De ergonomische oriëntatie van het Bodyguard-matras H2 / H2 + is zeker de moeite waard om te benadrukken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de 5 ligzones. We waren in staat om comfortabel te liggen en te slapen in elke slaaphouding. Of het nu in zij-, rug- of buikpositie is. We hadden altijd het gevoel dat het lichaamsgewicht op bepaalde punten dieper zakt en op andere plaatsen wordt ondersteund.

Naast de 5 ligzones, heeft de draaibaarheid van de Bodyguard matras H2 / H2 + ons overtuigd. Draaien ging snel en gemakkelijk in onze test. U weet nog niet welke hardheid bij u past? Met de Bodyguard kunt u het testen. Het slaapklimaat werd door onze testers ook als aangenaam ervaren.

Matrassencheck tip voor stellen:
Voor paren met verschillende slaapvoorkeuren kan het een optie zijn om twee kleinere Bodyguard matrassen (bijvoorbeeld 90x200 cm) te kopen en deze naast elkaar te plaatsen. Door de omdraaibaarheid kan elke partner gemakkelijk zijn eigen hardheid kiezen. Een klein nadeel: het probleem van kloof tussen de matrassen. Dit kunt u oplossen met een zogehete love bridge!

Het QX-schuim dat in het Bodyguard matras H2 / H2 + wordt gebruikt, heeft een gemiddelde dichtheid van 35 of 40 kg / m3. We waren verrast door het aangename gevoel van liggen. Maar naar onze mening is het gevoel van het liggen in een hoogwaardig traagschuimmatras met een hoge dichtheid iets beter. Traagschuim is uiterst aanpasbaar en verdeelt het gewicht gelijkmatig over het oppervlak. Voor rusteloze slapers is de bodyguard beter dan traagschuimmatrassen.

Een nadeel van het Bodyguard matras Soft is, net als bij het zustermodel H3 / H4, de aanvankelijk zeer sterke chemische geur. De geur is echter onschadelijk voor de gezondheid. We adviseren u om de Bodyguard matras H2 / H2 + regelmatig een paar dagen te luchten.

Bewegingsoverdracht

Onze tests laten zien: Het zachte matras van Bodyguard heeft een zeer goede bewegingsoverdracht. Dit is een groot voordeel voor koppels. Normaal nachtelijk draaien van de partner wordt bijna volledig geabsorbeerd door het matras.

In onze eerste test (schema links) hebben we het normale slaapgedrag van twee personen gesimuleerd. Een persoon draait van de ene naar de andere kant. Het is te zien: de meter beweegt amper. Dat betekent: van de nachtelijke bewegingen van je partner krijg je nauwelijks iets mee met de Bodyguard H2.

De tweede test die we hebben uitgevoerd, toont het gesimuleerde in en uit bed stappen van een persoon. Het meetapparaat slaat een beetje harder af. De aflezing is echter nog steeds relatief laag. Mocht je partner 's nachts vaker opstaan, dan zou dat je nachtelijke rust niet te veel moeten beïnvloeden. Dit is ook een voordeel voor rusteloze slapers.

Op de laatste foto sprong onze eigen testpersoon op het matras. De meter reageert hier veel sterker. Iets anders zou ons ook hebben verrast. Als je partner tot ver op de dag slaapt, kunt u hem zeker op deze manier wakker maken!

Levering & Klantenservice

Het Bodyguard matras H2 / H2 + wordt vacuümverpakt geleverd in een rood-wit-zwarte doos aan uw deur. Alles in de zin van het eenvoudige "bed-in-the-box" -principe. U heeft 100 nachten om het matras uit te proberen. De retour wordt georganiseerd door de fabrikant Bett1 en is gratis. Alleen binnen Duitsland is de pick-up gratis.

Met de klantenservice hadden we goede ervaringen. Het personeel was erg vriendelijk en kon ons informatie snel en betrouwbaar geven.

Helaas is de levertijd vrij lang. Het kan tussen de 6 - 16 werkdagen duren. Misschien komt dat omdat het bodyguard matras vooral populair is in Duitsland. Het is tenslotte een van de bestverkopende matrassen in Duitsland.

Onze beoordeling

 

Materiaal: (4,0 / 5)
Comfort: (3,5 / 5)
Prijs-kwaliteitverhouding: (5,0 / 5)
Ademendvermogen: (5,0 / 5)
Design: (3,0 / 5)
Service: (4,0 / 5)
Retourneren: (5,0 / 5)
Totale score: (4,2 / 5)

 

Aanvullende informatie

In mei 2015 werd de Bodyguard  van de fabrikant Bett1. beoordeeldde als het beste matras door Stiftung Warentest. Sindsdien is er veel veranderd op de matrassenmarkt. Nieuwe concurrenten hebben de matrassen markt ontdekt en nieuwe normen gesteld met innovatieve producten. Bestaande fabrikanten hebben hun producten geleidelijk aangepast en verbeterd. Daarom rijst de vraag of dezelfde test vandaag anders zou zijn gezien de hoge kwaliteit van vergelijkbare matrassen.

Wij zijn van mening dat de bodyguard vooral kan scoren met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Waarom wordt het matras eigenlijk anti-kartel matras genoemd en waarom is het zo goedkoop? Deze vragen komen snel aan bod bij het omgaan met het matras. De bijnaam en de prijs zijn gebaseerd op een geschil dat de fabrikant Bett1 heeft gevochten met de grote spelers van de matrasindustrie. Het pioniersbedrijf gaf verschillende groothandelaren aan vanwege prijsafspraken. Dit bracht ook het gewenste succes met zich mee. De grote bedrijven werden gevraagd om te betalen en werden zwaar gestraft. Tegelijkertijd maakten ze naam in de media. Vanwege deze ontdekkingen besloot bett1. om zijn matras, die is ontworpen als een one-fits-all matras, de bijnaam anti-kartelmatras te geven. De bodyguard mag geen product zijn dat onnodig duur wordt verkocht aan de klant als gevolg van hebzucht of andere motieven. Ze vernietigden bestaande kartels op de matrassenmarkt.

Naast het Bodyguard matras biedt de fabrikant Bett1 een verstelbare lattenbodem, die u kunt aanschaffen vanaf 149 euro. De lattenbodem harmonieert perfect met de bodyguard en is opgedeeld in verschillende ergonomische ligzones. Daarnaast biedt de fabrikant u een ondersteuningskussen aan voor 59 euro.

We zullen meer in detail rapporteren aan de accessoires van Bett1.

Conclusie

Onze ervaring met de Bodyguard Matras H2 / H2 + was goed in elke slaaphouding. De prijs / prestatie-verhouding is uitstekend bij de Bett1 Bodyguard. Vooral de H2 + kant vonden we erg comfortabel.

Naast de manoeuvreerbaarheid vonden we vooral de goede lichaamsaanpassing en de hoge puntelasticiteit erg goed. De Bodyguard biedt in de zijligging voldoende zinkdiepte. Dit zorgt voor een gezonde uitlijning van de wervelkolom en vermindert rugklachten.

Voor rug- en buikslapers, die wat meer steun nodig hebben, raden we de stevigere H2 + -kant aan. Over het algemeen raden we zware slapers aan, vooral rug- en buikbielzen, in plaats van het strakkere zustermodel, het lijfwachtmatras H3 / H4.

Het doorslaggevende voordeel van de Bodyguard-matras H2 / H2 + is de geweldige prijs-prestatieverhouding. Je krijgt met de Bodyguard Soft voor weinig geld een heel goed product.

* Affiliate Link - We verwijzen naar sommige online-winkels via zogenaamde affiliate links. Als u iets koopt over deze links, bijvoorbeeld via de knop "Prijs controleren" ontvangen we een commissie. Deze post helpt ons om de kosten van het runnen van de site te dragen. De aankoopprijs neemt niet voor u toe. 

Hardheidsgraad 4
Hardheidsgraad 5
Matrassencheck 10 Jaren Garantie
Matrassencheck 100 dagen teruggavenrecht

Product Eigenschappen

• Gratis verzending binnen 6 - 16 werkdagen
• gratis retour incl. Afhaling binnen 100 dagen (let op: alleen voor Duitsland)
• Garantie: 10 jaar kern, 2 jaar op de cover
• Getest op schadelijke stoffen volgens OEKO-TEX® Standard 100 Cl
• 18,5 cm hoog / 11,9 kg zwaar
• Schuimlagen zijn gemaakt van gepatenteerde QXSchaum®
• Omkeerbaarheid biedt twee verschillende gevoelens van liggen

Grootte Prijs in EUR
70 x 200 cm € 199
80 x 190 cm € 199
80 x 200 cm € 199
80 x 210 cm € 299
80 x 220 cm € 299
90 x 190 cm € 199
90 x 200 cm € 199
90 x 210 cm € 299
90 x 220 cm € 299
100 x 190 cm € 229
100 x 200 cm € 229
100 x 210 cm € 329
100 x 220 cm € 329
140 x 190 cm € 349
140 x 200 cm € 329
140 x 210 cm € 399
140 x 220 cm € 399
160 x 200 cm € 429
160 x 210 cm € 449
160 x 220 cm € 449
180 x 200 cm € 449
180 x 210 cm € 489
180 x 220 cm € 549
200 x 200 cm € 499
200 x 210 cm € 549
200 x 220 cm € 549

TOP