Emma Matras Original

Ons Nieuwe Ervaringsrapport - Update Mei 2018

Onze testrapporten zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Onze totale beoordeling

(4.4 / 5)

Het Emma matras Original was in Nederland een van de eerste matrassen die het one-fits-all-principe belichaamde. De Emma zou even geschikt zijn voor alle personen en slaapposities. Er is daarom maar één versie en hardheid. Ondertussen is het Emma matras, ook dankzij de originele marketing, een van de meest populaire matrassen in Nederland. Emma geniet een grote populariteit, vooral onder jongere doelgroepen.

Klantenservice is erg belangrijk bij het Emma matras. De bezorging is gratis. U hebt dan 100 dagen om Emma uit te proberen. Als het matras u in deze periode niet volledig overtuigt, kunt u deze gratis laten ophalen.

Na ons eerste rapport uit 2017 heeft ons team het Emma matras Original in mei 2018 opnieuw gtest. We hebben onze ervaring met het Emma matras hier samengevat.

Voor- en nadelen van het Emma Original matras in één overzicht

                            Voordelen Nadelen
 • Vooral voor zijslapers en lichte en middelzware mensen erg prettig
 • Adaptief en zacht gevoel
 • Hoge lichaamsaanpassing en puntelasticiteit
 • Hoge dichtheid schuimen
 • Top voor koppels - weinig beweginsoverdracht
 • Een goede klimaatregeling, dankzij Airgocell met open poriën
 • Aantrekkelijk design
 • Lange testperiode van 100 dagen, gratis levering en retourneren
 • Minder geschikt voor mensen die graag op een steviger matras liggen
 • Handgrepen scheuren in onder zware belasting
 • Voor zware slapers en pure buik- en rugslapers kan de Emma te zacht zijn

Opbouw/ zones

De Emma is een schuimmatras waarvan de kern bestaat uit een combinatie van verschillende schuimen. De Emma bestaat uit drie matraslagen:

 • Toplaag: 4 cm Airgocell-schuim
  Het Airgocell-schuim is puntelastisch en verdeelt het lichaamsgewicht over het oppervlak. Dit vermindert drukpunten. In deze functies lijkt Airgocell sterk op traagschuim (ook wel Viscoschuim genoemd). Airgocell heeft een structuur met open poriën en biedt daardoor verbeterde klimaatregulatie. De dichtheid van de Airgocell-laag is goed, deze is namelijk 50 kg / m³.

 

 • Middenlaag: 4 cm Visco-elastisch schuim
  Dit is een traagschuim, zoals we die ook kennen van de eve. Traagschuim heeft een uitstekende drukontlasting en een hoge lichaamsaanpassing. In combinatie met de Airgocell zorgt deze comfortlaag voor het knuffelige en zachte liggevoel dat kenmerkend is voor het Emma matras. De dichtheid is hier hoog, met 60 kg / m³.

 

 • Bodemlaag: 17 cm koudschuim
  De basis van het matras bestaat uit een steviger koudschuim, dat het ondersteunende gedeelte van de Emma overneemt. Deze laag is de tegenhanger van de bovenste, zachtere lagen en ondersteunt de comfortlagen in hun functie. Het volumegewicht is hier uitstekend, met 60 kg / m³. Dit spreekt voor de lange levensduur en vermindert kuilvorming

Elke schuimlaag van het Emma matras wordt getest op schadelijke stoffen en voldoet aan het OEKO-Tex® Standard 100-certificaat, wat overeenkomt met de hoogste standaard. De Emma is daarom ook veilig voor baby's.

In de close-up zijn de afzonderlijke schuimlagen van het Emma-matras goed zichtbaar.

Bekleding

De hoes van het Emma matras bestaat uit een robuuste grijze zijklep en een zachte witte bovenkant. Beide hoezen zijn voornamelijk gemaakt van polyester (toplaag: 98% polyester, 2% spandex / zijklep: 100% polyester).

De bovenlaag van het Emma matras vonden we erg fijn. Het voelt extreem zacht aan en kan gemakkelijk worden gebruikt zonder beddengoed. Bovendien heeft het een open-poriënverweving. Dit verbetert de ventilatie, vooral in de zomer. De topcover kan worden verwijderd en worden gewassen op 60 graden. Dit is niet alleen fijn voor mensen met allergieën.

De Emma heeft vier zijhandgrepen. Dat vergemakkelijkt het transport. Maar u moet niet te hard aan de hendels trekken, want in ons geval is een van de hendels enigszins gescheurd tijdens het tillen. We moesten echter ook ons Emma matras een steile trap op tillen.

De fluweelachtige omslag van het Emma-matras biedt een uitstekende klimaatregeling. 

Hardheid en slaapgevoel

Onze ervaring met het Emma matras was goed. We beoordelen de Emma als een zacht tot matig stevig matras. Dus krijgt het matras 4 van de 10 punten op onze hardheidsschaal.

Het comfort wordt door onze teamleden beschreven als "aangenaam zacht". Verantwoordelijk voor het iets zachtere liggevoel zijn de twee comfortlagen gemaakt van airgocell en traagschuim bovenop. Beide schuimen hebben een hoge aanpasbaarheid en drukontlasting.

Bijzonder aangenaam vonden we het Emma matras als we op onze zij lagen. Voor zijslapers biedt het Emma-matras een zeer aangename zinkdiepte vanwege de zachtheid van het matras. Dit zorgt ervoor dat de wervelkolom in een gezonde oriëntatie blijft en rugpijn wordt hierdoor vermindert. Het ergonomische effect wordt ondersteund door een geïntegreerde schouderzone.

Unsere Testperson sitzend auf der Kante
Unsere Testperson kniend auf der Emma Matratze
Der 6 kg Medizinball auf der Emma Matratze

Ook het slaapklimaat van het matras overtuigt. Hier verminderen de airgocell-laag en de afdeklaag met fijne poriën merkbaar de warmteopslag. Dit is ook nodig omdat matrassen gemaakt van traagschuim meestal warmer zijn. We hebben niet gezweet in onze test. En dat terwijl we de Emma in met een zomerse temperatuur van 25 graden hebben getest.

Voor zware slapers vanaf ongeveer 90 kg en pure buik- en rugslapers kan het Emma matras iets te zacht zijn. Deze groepen hebben vaak een beetje meer ondersteuning nodig, vooral in het heup- en bekkengebied. Als u tot deze groep behoort, kunt u gebruik maken van de 100-dagen testfase en testen of de Emma bij u past.

Daarom wordt het Emma matras speciaal aanbevolen voor lichte en middelgrote slapers en voor mensen die graag zacht willen liggen. Als u een van de zwaardere personen bent, raden we aan om stevigere modellen met een hardheid van minstens 6 van de 10 op onze hardheidsschaal te gebruiken. (⇒ Klik hier voor onze testen)

Testperson in der Seitenlage auf der Emma Matratze
Die Lage aus Airgocell der Emma Matratze
Die Emma Matratze bei unserem Stehtest

Ook is de bewegingsoverdracht van de Emma behoorlijk goed. Dit betekent dat u de bewegingen van uw partner naast u nauwelijks voelt. We hebben situaties gesimuleerd waarin een partner van de ene naar de andere kant draait en in bed gaat liggen. Zoals u kunt zien, is onze meter bijna niet aangeslagen, wat betekent dat het matras onmiddellijk de druk absorbeert.

Bezorging en klantenservice

Het Emma matras wordt binnen 7 werkdagen in plastic verpakking in een compacte doos aan u geleverd. Alles in de zin van het comfortabele "bed-in-the-box" -principe.

Na bezorging begint ook uw proefperiode van 100 dagen. Gedurende deze tijd kunt u de Emma zelf testen. Als het matras u op dit moment niet overtuigt, kunt het ze eenvoudig terugsturen. Het enige wat u hoeft te doen is contact opnemen met de klantenservice van Emma. Als gevolg hiervan wordt de retourzending georganiseerd en betaald door de fabrikant, klaar is kees.

Met de klantenservice hadden we geen negatieve ervaringen. Verzoeken werden beleefd en naar tevredenheid beantwoord.

Emma Matras Productvideo

Onze totale beoordeling

 

Materiaal: (4.5 / 5)
Comfort: (4 / 5)
Prijs-kwaliteit verhouding: (4 / 5)
Ademend vermogen: (4.5 / 5)
Design: (4.5 / 5)
Service: (4 / 5)
Retourneren: (5 / 5)
Totaal beoordeling: (4.4 / 5)

 

Aanvullende informatie

Het matras Emma heeft een directe invloed op de klant, zeer modern. Niet alleen het chique ontwerp, maar ook de structuur en de lay-out van de website suggereren dat de Emma vooral een matras is voor de jongere generatie. De fabrikant biedt een termijnbetaling, die interessant zou kunnen zijn voor studenten. Verder is het vermeldenswaard dat als u Emma aan vrienden of kennissen aanbeveelt, dit zal worden beloond. Het bedrag van 50 € dat u krijgt, wordt na het verlopen van de Proefslaap periode overgeschreven naar uw account.

Bovendien past de Emma op elk bedframe en is 100% veganistisch.

Achter Emma staat een jong, toegewijd team. De start-up is opgericht in Duitsland en werkt bij voorkeur samen met Duitse, middelgrote bedrijven. Het idee achter het bedrijf was en is om de matrassenmarkt zo transparant en klantvriendelijk mogelijk te maken. De klant hoeft geen extreem dure matrassen te kopen bij lokale winkels, maar kan gemakkelijk online bestellen en krijgt een lange proefperiode. 

Emma biedt naast het matras nog meer accessoires aan rond het thema slapen! 

Het bedrijf verkoopt lattenbodems, die verkrijgbaar zijn in maten van 80x200cm voor 189 euro tot 140x200cm voor 299 euro. Als alternatief voor de lattenbodem biedt Emma een boxspringbed aan (klik hier voor de blogpost: lattenbodem versus boxspring). Vanaf 699 euro ligt het boxspringbed in de normale gemiddelde prijsklasse. 

De deken van Emma is verkrijgbaar vanaf een prijs van 99 euro en kan, net als alle andere producten van de fabrikant, 100 dagen worden getest.  

Het Emma kussen wordt alleen aangeboden in de maat 80x40cm voor 79 euro. Daarnaast biedt Emma u de mogelijkheid om uw beddengoed aan te passen. 

Voor meer informatie over de Emma accessoires klik hier. 

Conclusie

Het Emma matras is een matras van hoge kwaliteit. Het bestaat uit schuimen met een hoge dichtheid. Ook de combinatie van de schuimen en de hoes vonden we leuk.

Op basis van onze ervaring raden we het Emma matras aan, vooral voor lichte en middelzware mensen. Ook voor zijslapoers is het Emma matras een goede keuze. Voor koppels is het Emma matras ook geen probleem, omdat de aanpasbare schuimen de bewegingen van de partner grotendeels absorberen.

Voor zware slapers en pure buik- en rugslapers kan de Emma iets te zacht zijn in het heup- en bekkengebied. Ook mensen die een stevig matras prefereren kunnen gebruik maken van de risicovrije testfase van 100 dagen.

De Emma is het optimale matras voor lichte tot middelzware zijslapers en voor degenen die graag een beetje zachter willen liggen!

*Affiliate links: bij het doorverwijzen naar online winkels, ontvangen we een commissie bij de aanschaf van een product, wat ons helpt om Matrassencheck up-to-date te houden. De prijs neemt niet voor u toe. Integendeel: in bepaalde gevallen krijgt u zelfs korting.

Klanten beoordelingen

Klanten beoordeling

 • (5 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (4 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (3 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (2 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (1 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (0 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
Beoordeling plaatsenMatrassencheck 25 cm hoog
Matrassencheck 10 Jaren Garantie
Matrassencheck 100 dagen teruggavenrecht

Product eigenschappen

 • Verzending binnen 2-5 werkdagen 
 • Gratis retour, incl. afhaling binnen 100 dagen 
 • Bestaat uit drie schuimen 
 • Gemaakt in Duitsland 
 • 10 jaar garantie 
 • Hoogte: 25 cm 
 • Oeko-Tex Standard 100 
 • Gewicht: 17-39 kg, afhankelijk van de grootte 
 • Hardheid: 4 van de 10 punten 

Prijzen van de fabrikant

Grootte Prijs in EUR
80 x 200 cm € 449
90 x 200 cm € 499
100 x 200 cm € 549
140 x 200 cm € 749
160 x 200 cm € 849
180 x 200 cm € 949
200 x 200 cm € 999

Vergelijkbare matrassen

TOP