Het eve matras in de test

Onze totale beoordeling

(4.6 / 5)

Beschrijving van het eve matras

De in Londen gevestigde eve sleep, met zijn kenmerkende geel-witte "eve matras", heeft sinds 2016 veel succes op de binnenlandse Britse markt. Sinds 2016 wordt de eve matras ook in Duitsland verkocht en lokaal in Beieren geproduceerd.  

De voormatras combineert een hoogwaardige kwaliteit en een fris, innovatief design. In de tussentijd is de eve ook een van de meest populaire matrassen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. 

In termen van het one-fits-all principe, maakt Eva alleen "één" matras, dat is ontworpen voor elk lichaamsgewicht en alle soorten slaap. De prijs van de eve matras ligt op het middenveld in vergelijking met andere modellen. Het is vrij van schadelijke stoffen en TÜV LGA-gecertificeerd. 

 Het eve-matras kan online worden gekocht, verzending is gratis en de klant krijgt een royale proefperiode van 100 dagen. Tijdens deze testfase kunt u het eve matras zonder risico’s proberen. Als het matras niet bevalt, organiseert Eva de gratis afhaling en krijgt u uw geld terug. Erg handig: ook een aankoop op rekening is mogelijk! 

In onze recensie delen we onze ervaring met het eve matras met u! 

 

Opbouw / zones

Het eve matras bestaat uit drie verschillende schuimlagen. Het eve matras heeft het typische medium-stevige gevoel van liggen, dankzij de twee bovenste comfortlagen, die bestaan uit visco-schuim (traagschuim) en koudschuim. De hoogte van het eve matras is 25 cm. 

De bovenste laag bestaat uit een 3 cm brede laag geheugenschuim. Goed geheugenschuim past zich aan de lichaamscontour aan, verdeelt het lichaamsgewicht gelijkmatig en vermindert drukpunten. Geheugenschuim wordt daarom vaak aanbevolen voor rug- en nekpijn. 

Met 75 kg / m3 heeft het geheugenschuim van het eve matras een zeer hoog volumegewicht, wat een kenmerk is van goede kwaliteit. Dit wordt duidelijk met het eve-matras. Het lichaamsgewicht is aangenaam verdeeld over het oppervlak. 

Bovendien heeft het eve matras een lage bewegingsoverdracht. Nachtelijke bewegingen van de partner worden bijna volledig opgenomen. Zo is het eve-matras ook een interessante optie voor koppels. Het matras is ook verkrijgbaar in grotere formaten. 

De middelste laag is een 3 cm brede laag koudschuim. Deze schuimlaag is ademend dankzij de poreuze structuur. Dit zorgt voor een verkoelend effect en zo wordt er geen overmatige warmte opgebouwd tijdens het liggen op het eve matras. 

De onderste laag is een 18 cm brede laag stevig basisschuim, dat uit polyetherschuim bestaat. De basisschuimlaag ondersteunt de twee bovenste comfortlagen in hun functies, stabiliseert het matras en verbetert de levensduur. 

De eve matraskern bestaat dus uit drie schuimlagen

 • Boven: 3 cm hoogwaardig visco schuim (traagschuim) - past zich aan het lichaam aan, verdeelt het lichaamsgewicht en vermindert drukpunten. 
 • Midden: 3 cm Comfortschuim (koudschuim) - laat het matras ademen door de zeer poreuze structuur.
   
 • Onderkant: basisschuim van 18 cm (polyetherschuim) - geeft het matras stabiliteit en harmonieert met de andere schuimlagen. 

De hoogte van het eve matras: ongeveer 25 cm

De hoogte van het eve matras is ongeveer 25 cm. De eve bestaat uit drie verschillende hoogwaardige schuimen. De twee bovenste comfortlagen zorgen voor het typische medium-stevige gevoel het eve matras. De ongeveer 0,5 cm brede, ademende hoes staat niet op de foto.

Bekleding

De hoes van het eve matras is wit en voelt fluweelzacht aan. Hij bestaat uit polyester (98%) en Dorlastan (2%), kan gemakkelijk worden verwijderd met een rits en is wasbaar op 40 graden. 

De hoes is luchtdoorlatend en vrij dun (ongeveer 0,5 cm), wat het ademend vermogen in de matraslagen ondersteunt. Door de dunne hoes is de aanpasbaarheid van het geheugenschuim direct merkbaar. 

Ondanks dat de hoes zo dun is, is deze verrassend scheurbestendig. Als voorzorgsmaatregel, mag de hoes niet in de droger, zodat het fijne poriënmateriaal niet wordt beschadigd. 

 Aan de zijkanten is het eve matras bedekt met een gele stof die het eve matras zijn karakteristieke ontwerp geeft. De kleur van de hoes geeft het matras een vrolijke uitstraling. De gele zijkanten zijn iets steviger, waardoor het eve matras tijdens transport beter wordt beschermd. 

De hoes is wit en bestaat uit polyester (98%) en Dorlastan (2%). Hij is gemakkelijk afneembaar en kan op 40 graden worden gewassen. De zijkanten van het eve matras zijn kenmerkend geel.

Hardheid en slaapgevoel

Het eve matras heeft in onze ervaring een gemiddelde stevigheid. Het matras is gemaakt voor elke basis (boxspring of lattenframe) en voor alle soorten slaap. Het matras is geschikt voor slapers tot 114 kg. Onze evaluatie van het eve matras: 5 van de 10 op onze hardheidsschaal. 

Het gevoel van op het eve matras liggen, wordt door onze testliggers beschreven met gemiddeld tot licht zacht. Over het algemeen was het oordeel van ons team in alle slaapposities positief. 

Door het samenspel van het iets hardere basisschuim en de zachtere bovenste schuimen, heeft het eve matras een hoge puntelasticiteit. Door selectief te zinken op de lichaamscentra worden de drukpunten verminderd en wordt een correcte houding van de wervelkolom ondersteund. Dit bevordert een betere slaaphouding en vermindert het risico op rug- en nekpijn. Onze tests en de klantervaring die we hebben opgedaan, tonen aan dat dit positieve effect van het eve matras merkbaar is in alle slaaphoudingen. 

Het eve matras heeft een hoge dichtheid in alle matraslagen. Dat spreekt voor de kwaliteit van de eve. Vooral in de bovenste geheugenschuimlaag heeft de eve een zeer hoge dichtheid van 75 kg / m3. Het eve matras past zich optimaal aan de lichaamscontouren aan en verdeelt het gewicht op het matrasoppervlak. 

Vanwege de kwaliteit van het traagschuim heeft het eve matras ook minder bewegingsoverdracht. Als je partner 's nachts vaker draait, merk je dat nauwelijks met het eve matras - de bewegingen worden geabsorbeerd. Op deze manier krijg je betere nachtrust. 

 Het eve matras is een geweldige keuze voor de meeste mensen en koppels vanwege de veelzijdigheid. 

In de zijpositie is gemakkelijk te zien hoe de heupen en schouders iets dieper in het eve matras zinken. Dit ondersteunt een optimale houding van de wervelkolom.

Het bijzondere aan het eve matras

Het bijzondere aan de Engelse "Eve Mattress" is ongetwijfeld de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen in combinatie met het interessante geel-witte ontwerp. Dit geldt vooral voor het geheugenschuim van het eve matras, dat ongeëvenaard is met een dichtheid van 75 kg / m3. De Engelsen omschrijven het geheugenschuim als "New Generation" - dat direct voelbaar is wanneer u op het eve matras ligt, het voelt super comfortabel aan. 

 Ondanks deze relatief hoge schuimdichtheid, biedt de eve een zeer goed ademend vermogen, dat we zelfs onder dikke winterdekens konden voelen. 

Levering en klantenservice

Het Eve-matras wordt binnen 5-7 dagen geleverd in een compacte geel-witte doos. De verzending is gratis en het matras wordt tot in de slaapkamer bezorgd! 

De koper heeft een risicoloze proefslaap periode van 100 dagen. Als het eve-matras u op dit moment nog niet overtuigd heeft, haalt de fabrikant het matras gewoon bij u op. Het retourneren is volledig georganiseerd door Eve. U hoeft alleen maar kort per telefoon of email aan Eve te laten weten dat u het matras wil retourneren. Dan stuurt Eve u een zak voor het retourneren. 

 Het eve-matras kan eenvoudig en snel in de retourzak worden verpakt en hoeft niet opnieuw te worden opgerold. Het matras wordt op afspraak opgehaald. Het geld wordt in zijn geheel en binnen korte tijd terug gestort. Het geretourneerde eve-matras zal later worden gerecycled. 

Onschadelijk voor de gezondheid

Het eve-matras wordt geproduceerd in Beieren en is vrij van verontreinigende stoffen. Het is daarom ook vrij van vlamvertragers, weekmakers en pesticiden. Alle eve-schuimen zijn TÜV LGA getest op schadelijke stoffen. 

Onze beoordeling

 

Materiaal: (4.5 / 5)
Comfort: (4.5 / 5)
Prijs/kwaliteit verhouding: (4 / 5)
Ademend vermogen: (3.5 / 5)
Ontwerp: (5 / 5)
Service: (4 / 5)
Retourneren: (5 / 5)
Total score: (4.6 / 5)

 

Conclusie

Onze ervaringen met het eve-matras waren zeer positief. De Eve scoort heel goed in onze tests en klantervaring, vooral op het gebied van slaapcomfort, materiaal en design. 

 De testbanken van de Eve inspireerden ons vanaf het begin. Het Eve-matras is een medium-stevig model en behaalt 5 van de 10 punten op onze hardheidsschaal. Dit maakt het precies in het middenbereik, dat door de meeste mensen als prettig wordt ervaren. 

 Het eve-matras scoort met kwaliteit in de individuele schuimlagen. Bovendien heeft het matras uitstekende ademende eigenschappen en is hij ook geschikt voor mensen die veel zweten in hun slaap. Daarnaast vinden we het stijlvolle design van het Eve-matras fris en modern. 

 De avond is een hoogwaardige en veelzijdige allrounder matras. De Eve is zeer geschikt voor de meeste mensen en koppels. Vooral voor mensen met lichte en gemiddelde gewichten die van een medium-stevig gevoel houden, is de Eve een goede keuze. 

Klanten beoordelingen

Klanten beoordeling

 • (5 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (4 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (3 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (2 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (1 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (0 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
Beoordeling plaatsenMatrassencheck 100 dagen teruggavenrecht
Matrassencheck 10 Jaren Garantie
Matrassencheck 25 cm hoog

Product eigenschappen

 • Verzending binnen 5-7 werkdagen naar Nederland en België. 
 • Gratis retourneren inclusief ophalen binnen 100 dagen 
 • Bestaat uit 3 schuimen 
 • 10 jaar garantie 
 • TÜV LGA-gecertificeerd 
 • Hoogte: 25 cm, gewicht 19 kg (in de kleinste maat, 80x200 cm) 
 • Hardheid: 5 van de 10 punten 

Prijzen van de fabrikant

Grootte Prijs in EUR
80 x 200 cm € 420
90 x 200 cm € 450
100 x 200 cm € 475
100 x 220 cm € 525
120 x 200 cm € 550
140 x 200 cm € 600
150 x 200 cm € 650
160 x 200 cm € 750
180 x 200 cm € 850
180 x 220 cm € 900
200 x 200 cm € 875
200 x 220 cm € 925

Bovendien wordt een 0% financiering of renteloze termijnbetaling aangeboden voor 6 maanden.

Vergelijkbare matrassen

TOP