Filip Lenz matras test

(4 / 5)

Beschrijving

Het Filip Lenz-matras is door een jong Berlijns bedrijf op de markt gebracht. De fabrikant biedt naast het matras ook een kussen en een lattenbodem aan. De verkoop is uitsluitend online. 

Met de Filip Lenz heeft u maximale individualiteit en kunt u het matras samenstellen zoals u wilt. Het matras zou voor iedereen en elke soort slaap moeten zijn.   

De Filip Lenz ligt met een prijs van 660 euro in de 140x200cm-versie in de middelste prijsklasse. U hoeft echter geen groot risico te lopen bij het kopen, omdat de fabrikant een proefperiode van 40 dagen toekent. Echter, de meeste fabrikanten geven u een langere testperiode van 100 dagen. 

Opbouw / zones

Het Filip Lenz-matras is een schuimmatras van drie lagen. Verschillende schuimtypes worden gebruikt voor de drie schuimlagen. De bovenste laag bestaat uit twee soorten schuim: een koud schuim en een modern gelschuim. De onderste laag is gemaakt van PUR-schuim, wat de basis is van de Filip Lenz. 

De clou is de keermogelijkheid van de bovenste laag, omdat de twee schuimen een ander gevoel van liggen produceren. Het koude schuim in de bovenste laag past zich aan het lichaam aan en creëert een gebalanceerd gevoel van niet te zacht en niet te hard. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de goede vering van het matras. Het gelschuim zorgt daarentegen voor een sterkere drukontlasting en dus voor een iets zachter liggevoel. 

De onderste PUR-schuimlaag zorgt voor basisstabiliteit. Het is verdeeld in 7 lig gebieden. Daardoor heeft het matras een rug verlichtend effect. 

De bovenste laag van de Filip Lenz is vrij eenvoudig te draaien. Dit creëert een volledig nieuw gevoel van liggen

Bekleding

De hoes van het Filip Lenz-matras is een gepatenteerde jersey van tencel en polyester. De fluweelzachte hoes zorgt voor een zeer aangenaam gevoel van liggen en zorgt voor een droge slaapomgeving. 

Voor de onderkant en zijkanten van de Filip Lenz wordt een meubelstof gebruikt, zoals bijvoorbeeld bij banken wordt gebruikt. Dit geeft de Filip Lenz een duidelijk stijlvol ontwerp en  hij ziet er dus altijd aantrekkelijk uit zonder extra hoes. 

Het Filip Lenz-matras is gemakkelijk schoon en hygiënisch te houden. De hoes kan eenvoudig worden verwijderd om te wassen. De fabrikant beveelt een wastemperatuur van 60 graden aan. Deze temperatuur is voldoende om mijten en bacteriën succesvol te bestrijden. Dit is iets wat zeker niet alleen mensen met allergieën op prijs stellen. 

De stijlvolle hoes van de Filip Lenz is gemakkelijk afneembaar en kan probleemloos worden gewassen.

Hardheidsgraad en slaapgevoel

Vanwege de mogelijkheid om te kunnen kiezen tussen twee verschillende schuimlagen in de bovenste matraslaag, zijn verschillende graden van hardheid mogelijk. Daarom geven we Filip Lenz 5 of 7 van de 10 punten op onze hardheidsschaal. 

Door zijn speciale structuur is het Filip Lenz-matras echt persoonlijk. Filip Lenz biedt u met haar matras een mogelijkheid die maar door heel weinig fabrikanten wordt aangeboden. Het is mogelijk om de bovenste schuimlaag van het matras naar believen te draaien. U kunt uw eigen niveau van comfort instellen naar uw voorkeuren. Het is dus mogelijk om verschillende graden van hardheid in te stellen met het matras. U kunt de Filip Lenz gebruiken als medium stevig of stevig matras. Hierdoor kunt u het gebruiken als een lichte slaper, maar ook als een zwaardere slaper. 

Als u liever iets zachter wilt slapen, moet u de gelschuimlaag gebruiken. Deze schuimlaag zorgt voor een aangenaam zacht gevoel. Bovendien kan dit schuim zich goed aan uw lichaam aanpassen dankzij een hoge puntelasticiteit. In deze combinatie zinken echter zware slapers te diep in het matras. U zal de Filip Lenz dan als te zacht ervaren. Dit is echter geen probleem vanwege de hoge flexibiliteit van het matras. U kunt eenvoudig de bovenste laag draaien, zodat het koudschuim de bovenste laag is. Dit leidt tot een steviger gevoel, waarbij zelfs zwaardere slapers niet te diep in het matras zouden moeten zinken. 

De Filip Lenz kan worden aangepast. Het biedt een gevoel van liggen met verschillende graden van hardheid.

Als het matras nog steeds te hard of te zacht is voor u, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Filip Lenz. Dan krijgt u een nieuwe bovenlaag, die dan ofwel veel zachter of aanzienlijk harder is, afhankelijk van wat u wilt. Dat Filip Lenz dat biedt, is echt heel goed! Omdat dit is hoe u de matras echt naar uw behoeften kunt afstemmen. 

Tijdens onze tests merkten we dat we op de zachtere variant een beetje te diep in de matras zinken. Daarom hebben we voornamelijk de hardere versie met het koude schuim gebruikt. Daarop konden we goed slapen, vooral op de rug en buikligging. Bovendien zorgen de 7 lig zones, die zijn geïntegreerd in de basislaag van Filip Lenz, voor een gezonde lijn van de wervelkolom. Als gevolg hiervan kunt u extreem goed slapen in de meeste slaapposities op de Filip Lenz. Enigszins negatief vonden we de slaap aan de zijkant van het matras. We voelden dat het matras hier niet erg stabiel is. Je zakt hier wat dieper en soms heb je het gevoel dat je van het matras naar beneden rolt. Een groot nadeel is echter niet onze opvatting, want u kunt gewoon iets in het midden van het matras plaatsen. 

Het bijzondere aan de Filip Lenz

Voor matrassen vanaf een breedte van 160 cm is de middelste matraslaag in het midden verdeeld in twee helften. Dit resulteert in de mogelijkheid om de twee middelste schuimlaagdelen onafhankelijk van elkaar om te draaien. Dus ene slaper kan de gelschuimlaag kiezen, de andere de koude schuimlaag. 

FAQ: De matrassen van Filip Lenz en muun zijn vrij uniek in de matrasmarkt vanwege hun individualiteit. Hier is de vergelijking van de twee matrassen. 

Filip Lenz Productvideo

Levering & klantenservice

Het Filip Lenz-matras wordt binnen 2-4 dagen bij u afgeleverd, vacuüm verpakt in een compacte doos. Alles in de zin van het 'bed-in-the-box'-principe. Naar Nederland kost deze bezorging wel 50 euro.  Na bezorging begint ook met de proefperiode van 40 dagen. Gedurende deze tijd kunt u de Filip Lenz zelf testen. Als het matras u gedurende deze tijd niet overtuigt, kunt u het matras terugsturen. U moet dan contact opnemen met de klantenservice van Filip LenzHelaas moet u tot noch toe de retourzending vanuit Nederland en België zelf organiseren en betalen Het geretourneerde matras zal achteraf worden gedoneerd. 

Onze beoordeling

 

Materiaal: (4,0 / 5)
Comfort: (4,0 / 5)
Prijs-kwaliteitverhouding: (4,0 / 5)
Ademend vermogen: (4,0 / 5)
Design: (4,0 / 5)
Service: (4,5 / 5)
Retourneren: (3,5 / 5)
Totaal resultaat: (4,0 / 5)

 

Conclusie

De Filip Lenz heeft zeker een persoonlijk karakter, waardoor een individuele slaapervaring mogelijk is. Men moet echter het matras vergelijken met andere modellen die vergelijkbare functies hebben (zoals Muun). Ook de hoes van het matras overtuigt. Zwaar zweten tijdens de nacht zal niet voorkomen. Bovendien vonden we de klantenservice buitengewoon goed, omdat u zelfs een zachtere of hardere laag kunt aanvragen als u niet tevreden bent met de slaapervaring. We kunnen Filip Lenz zeker aanbevelen, omdat het ook een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft voor een premium matras. 

De Filip Lenz is een zeer interessant matras, die met name positief opviel ten opzichte van de concurrentie door de omkeerbaarheid van de bovenste schuimlaag. 

Nog geen klantenbeoordelingen

Klantenbeoordelingen

 • (5 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (4 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (3 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (2 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (1 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (0 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
Beoordeling plaatsenHardheidsgraad 5
Hardheidsgraad 7
Matrassencheck 24 cm hoog
Matrassencheck 10 Jaren Garantie
Matrassencheck 40 dagen teruggavenrecht

Producteigenschappen

 • 50 € verzendkosten voor leveringen naar Nederland en België 
 • Retourneren uit Nederland en België moet door de klant worden betaald en georganiseerd 
 • 10 jaar garantie 
 • bestaande uit drie schuimlagen; een laag is omkeerbaar 
 • Gemaakt in Duitsland 
 • Dekking wasbaar 
 • Hoogte: 24cm 
 • Oeko-Tex Standard 100 
 • Hardheid: 5-7 van de 10 punten 

Prijzen van de fabrikant

Grootte Prijs in EUR
80 x 200 cm € 390
90 x 200 cm € 490
100 x 200 cm € 550
140 x 200 cm € 660
160 x 200 cm € 770
180 x 200 cm € 880
200 x 200 cm € 990

Vergelijkbare matrassen

TOP