Ikea Hesseng Matras Test

Onze totale beoordeling

(2.2 / 5)

Beschrijving

Wie kent ze niet, iedereen heeft er op een moment wel op geslapen - een matras van de grote Zweedse meubelzaak IKEA. Het feit dat IKEA ook matrassen verkoopt als meubelleverancier, is slechts een logisch gevolg van de enorme verscheidenheid aan producten van het bedrijf. Ons team is in het verleden herhaaldelijk gevraagd hoe een gewoon IKEA matras het in onze matrastest zou doen. Daarom hebben we voor het eerst een IKEA matras getest: de Hesseng. Wat betreft de prijs is het Hesseng matras ingedeeld in de premium categorie van de IKEA matrassen.

Het Hesseng matras is hoofdzakelijk ontworpen als matras voor het IKEA boxspringbed. Maar u kunt het ook op een gewone lattenbodem gebruiken. We kozen voor de variant met het boxspringbed voor deze test.

IKEA wil goede matrassen van natuurlijke materialen combineren met een goed slaapcomfort en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het IKEA matras wordt zowel online als in elke IKEA winkel verkocht. De Hesseng moet worden vergeleken met andere door ons geteste matrassen in het middelste prijssegment.

We willen onze ervaring met u delen in dit artikel!

Opbouw / Zones

IKEA gebruikte speciale en hoogwaardige natuurlijke materialen zoals latex, paardenhaar en lyocell in het Hesseng matras. Deze materialen moeten het best mogelijke comfort en de best mogelijke drukontlasting bieden en een constant klimaat. Het Hesseng matras is een pocketveringmatras, daarom heeft het een bijzonder goede puntelasticiteit en is het ook zeer geschikt voor zwaardere slapers. Bovendien bevat het matras van IKEA vijf comfortzones die zijn ontworpen om het lichaam van de betreffende slaper precies te ondersteunen.

FAQ: Wat zijn de overeenkomsten van de IKEA matrassen en hoe verschillen ze? We hebben een uitgebreide overzichtspagina gemaakt over alle IKEA matrassen!

Bedekking en Zorg

De hoes van de Hesseng is alleen verkrijgbaar in één kleur. De bovenkant is altijd wit en de zijkanten zijn naturel. Hoewel de hoes van huidvriendelijke stoffen is gemaakt, is deze alsnog maar in beperkte mate geschikt voor mensen die veel last hebben van allergiën. De hoes is namelijk niet afneembaar en kan daarom niet worden gewassen. IKEA beveelt een behandeling met meubelshampoo aan.

Hardheid en Slaapgevoel

Het Hesseng matras van Ikea is verkrijgbaar in twee verschillende hardheden: middelhard en stevig. Voor onze tests hebben we besloten de hoge graad van hardheid te testen. Vanwege de verschillende hardheidsgraden geven we de Hesseng 5 of 8 van de 10 punten op onze hardheidsschaal.

Op basis van onze tests zien we dat het Hesseng matras uitermate geschikt is voor rug- en buikslapers. Zijslapers raden we dit matras niet aan, omdat deze niet optimaal in het matras zakken in de schouderzone en daardoor snel pijn in de nek en de bovenrug kunnen ervaren. Bovendien zult u merken dat uw arm relatief snel slaapt, wat nogal ongemakkelijk kan zijn. Het matras is over het algemeen harder en kan daarom door zwaardere personen worden gebruikt. We hebben gemerkt dat het matras na langdurig gebruik een lichte kuil vormt en dus relatief snel slijt.

Helaas hebben we ook vastgesteld dat het matras zich niet zo goed aanpast aan de lichaamscontouren, zoals we van andere modellen gewend zijn. Daarom kan het matras de drukpunten niet optimaal verlichten. Maar we ontdekten dat het matras al met al een gemiddeld comfort geeft, dus uiteindelijk doet het wat het belooft. Namelijk rustgevende slaap, ook al is het niet zo hoogwaardig als op andere matrassen die we hebben getest. Dankzij de geïntegreerde pocketveren in het Hesseng matras heeft het matras een sterke vering. Uw kinderen zullen blij zijn met een kleine trampoline. Maar natuurlijk is springen op het matras niet aan te bevelen!

Levering en Klantenservice

We kochten het IKEA Hesseng matras direct in de winkel. Daar vindt u ze in een zeer grote kartonnen verpakking en deze moet u zelf mee naar huis zien te sjouwen. Net als met veel andere IKEA producten, past het nog maar net in de auto. Als u een kleine auto hebt, lukt het waarschijnlijk niet om dit matras zelf mee naar huis te nemen. Dan zou u ofwel een grotere auto moeten huren of het matras laten bezorgen door IKEA. Hierbij moet u ongeveer 3-6 werkdagen levertijd verwachten. Houd er echter rekening mee dat u de bezorgkosten zelf moet betalen. Helaas zijn deze bezorgkosten bij IKEA Nederland nog steeds gebaseerd op de grootte en het gewicht van het pakket. Omdat het Hesseng matras niet zoals veel andere IKEA matrassen vacuüm verpakt wordt in plastic, en daardoor met een vrachtwagen bezorgd moet worden, bedragen deze bezorgkosten €45. Als u het matras wil omruilen zal u het matras zelf moeten terug brengen naar een IKEA winkel. Deze kosten komen dan ook voor eigen rekening.

IKEA hanteert een proefperiode van 90 dagen voor zijn matrassen. Helaas is deze proefperiode niet geheel vrijblijvend, want u kunt het matras alleen maar omruilen voor een ander IKEA matras. U kunt dus niet uw geld terug krijgen.

IKEA geeft u in totaal 25 jaar garantie op uw matras. Natuurlijk is dit een aanzienlijk aantal, maar we adviseren u om een ​​matras zo lang te houden!

Onze Beoordeling

 

Materiaal: (3,0 / 5)
Comfort: (3,0 / 5)
Prijs-kwaliteitverhouding: (3,0 / 5)
Ademendvermogen: (4,0 / 5)
Design: (3,5 / 5)
Service: (1,0 / 5)
Retourneren: (1,0 / 5)
Totale beoordeling: (2,2 / 5)

 

Bovendien...

Het matras dat we hebben getest, kan ook worden gecombineerd met een boxspringbed. IKEA biedt ook verschillende toppers waarmee u uw slaapcomfort kunt verfijnen en optimaliseren.

Wie kent de Zweedse meubelzaak niet? Het bedrijf is een van de meest succesvolle bedrijven op het gebied van meubels en heeft nu vestigingen over de hele wereld. Zelfs in Shanghai ontdekten we een filiaal. We zijn ervan overtuigd dat iedereen al ten minste één IKEA kast of bed heeft gebouwd en misschien zelfs thuis een matras van IKEA heeft.

IKEA heeft een ongelooflijk breed assortiment en natuurlijk een enorme selectie accessoires om te slapen. Of het nu gaat om dekens, kussens, hoeslakens of iets anders - IKEA biedt het aan. Het loont om eens een kijkje te nemen in de online winkel van IKEA.

Conclusie

Al met al is het IKEA Hesseng matras een matras dat aan de gemiddelde eisen voldoet. We vinden het matras niet slecht, maar ook niet zo goed. Het is zeker een voordeel dat het matras een testfase heeft. Helaas wordt het matras niet gratis verzonden, zoals andere matrasfabrikanten tegenwoordig wel vaak aanbieden. Qua prijs behoort het IKEA matras met 599 € in de maat 140x200cm in de middelste prijsklasse en is dus niet zo goedkoop als u zou verwachten van een IKEA-product. Het is echt moeilijk om dit IKEA matras naar huis te slepen. In tegenstelling tot de andere matrassen die we hebben getest, wordt deze niet bij u thuis afgeleverd. Dat is zeker een puntje.

Het IKEA Hesseng matras is geschikt voor elke IKEA-fan die op zoek is naar een matras met gemiddelde eigenschappen. Van dit matras mogen geen wonderbaarlijke dingen worden verwacht.

Hardheidsgraad 5
Hardheidsgraad 8
Matrassencheck 27 cm hoog

Product eigenschappen

  • Verkrijgbaar in winkels en online
  • Verzending binnen 3-6 werkdagen
  • Let op: kosten voor verzending en terugzending moeten door de klant worden betaald
  • Testtijd van 90 dagen (niet geheel vrijblijvend)
  • Bestaat uit natuurlijke materialen
  • Hoogte: 27cm
  • Hardheid 5-8 van de 10 punten (verkrijgbaar in twee graden hardheid)
TOP