LEESA MATRAS REVIEW

Leesa: EEN VAN DE MEEST POPULAIRE MATRASSEN IN DE VS.

Onze testrapporten zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Onze totale beoordeling

(4.6 / 5)

Beschrijving van het Leesa matras

Het Leesa matras is ontwikkeld voor de fel concurrerende Amerikaanse markt en was vanaf het begin een groot succes. Vervolgens heeft Leesa in het Verenigd Koninkrijk en Canada ook de overhand gekregen op concurrentie van vergelijkbare grootte. Sinds het begin van vorig jaar is het Leesa matras ook verkrijgbaar in Duitsland en Oostenrijk. Voor de Duitse markt wordt het Leesa-matras lokaal in Duitsland geproduceerd. De verkoop is uitsluitend online. Sinds kort kan dit in Duitsland geproduceerde matras ook in Nederland bezorgd worden door Amazon.  

Het doel van Leesa is om mensen te helpen beter te slapen. We kunnen bevestigen dat in ieder geval enkele van onze 10 teamleden sinds onze test op het Leesa matras hebben geslapen en enthousiast zijn. 

De Leesa is ontworpen voor alle personen en slaaptypes, waardoor het een one-fits-all matras is. 

Het Leesa matras bevindt zich in het middelste prijssegment. U kunt de Leesa 100 dagen lang zonder risico testen. Als het matras u tijdens deze periode niet overtuigt, kunt u het matras laten ophalen op kosten van de fabrikant. 

We hebben onze ervaring met het Leesa matras voor u samengevat.

Opbouw / zones

Het Leesa matras is een schuimmatras samengesteld uit drie verschillende schuimen. 

De bovenste laag bestaat uit 5 cm dikke Avena, dit is een hoogwaardig natuurlijk materiaal dat lijkt op latex. Avena wordt gekenmerkt door een bijzonder lange levensduur, een aangename koelfunctie en een zeer hoog comfort. De dichtheid van de Avena is goed: 50 kg / m3. 

De 5 cm traagschuim laag in het midden bespaart je lichaamswarmte en past zich perfect aan de lichaamscontouren aan. Het lichaamsgewicht wordt dus aangenaam verdeeld en dit vermindert de drukpunten. De dichtheid van het traagschuim is 50 kg / m3. 

De succesvolle interactie van het geheugenschuim met de bovenste avenalaag geeft het Leesa matras zijn unieke medium-stevige hardheid. 

De onderste laag van de Leesa is een 15 cm dik basisschuim dat het matras zijn stabiliteit geeft en de bovenliggende lagen schuim in hun functies ondersteunt. De dichtheid is 33 kg / m3, een redelijke waarde voor een basisschuim.

Het Leesa matras bestaat dus uit drie schuimlagen: 

  • Bovenkant: 5 cm Avena foam - gepatenteerd, duurzaam schuim met een licht verkoelend effect. 
  • Midden: 5 cm hoogwaardig traagschuim - past zich aan het lichaam aan, vermindert drukpunten. 
  • Onderkant: 15 cm basisschuim (polyetherschuim) - bevordert de stabiliteit van het matras en ondersteunt de bovenste lagen. 
De Leesa is samengesteld uit 3 hoogwaardige schuimlagen. Het geheugenschuim past zich heel goed aan de meeste lichaams- en slaaptypen aan.

Bekleding

De polyester hoes van het Leesa matras is grijs en heeft vier witte strepen. De randen zijn naadloos. Dit ontwerp is het 'handelsmerk' van het matras en geeft de Leesa een elegante uitstraling. 

Dit maakt de Leesa ook visueel aantrekkelijker dan andere matrassen, die meestal in effen wit worden gehouden. 

Het materiaal van de hoes voelt heel zacht en is van hoge kwaliteit. De hoes is zeer ademend vanwege de fijne verweving van het materiaal. De hoes is ook makkelijk te verwijderen. Vanwege de fijnheid van het materiaal moet het als voorzorgsmaatregel met de hand worden gewassen. 

De Leesa, zoals veel nieuwe schuimmatrassen, heeft bij het uitpakken een bepaalde nieuwe geur. Als u het raam open laat en zo het matras wat laat luchten, is die geur zo weer verdwenen.  

De hoes van de Leesa is zowel aangenaam zacht als ademend. Het is de beste hoes voor een matras die we tot nu toe hebben getest.

Hardheid en comfort

De Leesa is een matras in het bovenste medium-harde gebied. Daarom schatten we  Leesa-matras op 6,5 van de 10 op onze hardheidsschaal.

Door de Avena en de geheugenlaag te combineren, past het Leesa matras zich verrassend goed aan het lichaam aan, wat resulteert in een hoog ligcomfort. Het geheugenschuim verdeelt het lichaamsgewicht op het oppervlak. Dit vermindert drukpunten op de schouders en heupen. Daarom is het Leesa matras ook een oplossing voor rug- en nekpijn. 

Dankzij het geïntegreerde avenaschuim heeft het Leesa matras een goede tot zeer goede bewegingsoverdracht - de bewegingen van de partner worden zeer goed geabsorbeerd. Het Leesa matras is daarom ook een zeer interessante optie voor koppels. Het is ook verkrijgbaar in grotere formaten van maximaal 160 cm x 200 cm. Momenteel is het Leesa matras alleen via Amazon verkrijgbaar in Nederland, zij bezorgen alleen de 180x200 nog niet hier. 

Over het algemeen voelt het matras kwalitatief vergelijkbaar met sommige van de veel duurdere luxe matrassen. 

Het traagschuim slaat overtollige lichaamswarmte op voor koudere winternachten. Tegelijkertijd zijn hete zomernachten en het bijbehorende, onaangename zweten met dit matras niet te vrezen. De Avena schuimlaag heeft een zeer goed ademend vermogen en zorgt voor een comfortabele slaapomgeving. 

Vanwege het hoge aanpassingsvermogen vonden onze testers het Leesa matras comfortabel in elke slaaphouding. De hardheid van 6.5 laat zien dat de Leesa zich in het bovenste medium-hard bereik bevindt. Dit maakt het Leesa matras ideaal voor de meeste mensen. Vanwege zijn sterkte is het Leesa matras ook geschikt voor zwaardere personen die te diep zouden zinken op zachtere of inferieure matrassen.

Het bijzondere aan de Leesa

Het bijzondere aan het Leesa matras is de geweldige prijs-kwaliteitverhouding en de veelzijdigheid. De Leesa is een top allrounder-model dat geschikt is voor bijna alle normale personen en koppels. 

Opmerkelijk is de sociale en ecologische toewijding van de fabrikant. Voor elk 10e matras verkocht door Leesa, wordt er een matras geschonken aan iemand die dat hard nodig heeft. Leesa werkt ook met de Arbor Tree Foundation. Voor elk verkochte matras wordt een nieuwe boom geplant.

Bezorging en klantenservice

Het Leesa matras wordt binnen 5-7 werkdagen geleverd. Het wordt vacuüm verpakt en naar uw huis gestuurd in een compacte witte en blauw gestreepte doos. Alles naar het het klantvriendelijke "bed-in-the-box" -principe.  

Na het uitpakken vult het Leesa matras zich binnen enkele minuten met lucht en is deze klaar voor gebruik. 

Omdat het Leesa matras alleen via Amazon te koop is in Nederland, kunt u geen gebruik maken van een 100 dagen proefperiode. Dit kan alleen als het via de fabrikant zelf wordt gekocht. Hopelijk stelt de fabrikant binnenkort ook levering in Nederland beschikbaar.

Onze beoordeling

Materiaal: (4.5 / 5)
Comfort: (5 / 5)
Prijs-kwaliteit verhouding: (4.5 / 5)
Ademend vermogen: (5 / 5)
Design: (4.5 / 5)
Service: (4 / 5)
Retourneren: (5 / 5)
Totaal beoordeling: (4.6 / 5)

Aanvullende informatie

Uitzonderlijk is de sociale en ecologische toewijding van de fabrikant. Voor elk 10e matras verkocht door Leesa, wordt er een matras geschonken iemand die dit hard nodig heeft. In totaal komt dit op zo’n 9.000 matrassen bij elkaar. Leesa werkt ook met de Arbor Tree Foundation. Voor elke matras dat wordt verkocht, plant Leesa een nieuwe boom. Met een aankoop van een Leesa weet u zeker dat u het leven van een nieuwe boom geeft en bijdraagt aan duurzaamheid.

De Leesa is ontwikkeld door ondernemers David Wolfe (oorspronkelijk uit Engeland) en Jamie Diamonstein in de Verenigde Staten. Na het enorme succes in de VS is Leesa ook doorgekomen in het VK en Canada. Hiervoor vertrouwt de fabrikant op bewezen marketingstrategieën en heeft hij wereldberoemde atleten, zoals de Amerikaanse zwemmer Michael Phelps, kunnen winnen voor zijn campagnes. Het succes van Leesa is de combinatie van een wereldwijde visie en lokale productie. Sinds begin 2017 is Leesa nu ook voor het eerst beschikbaar in Duitsland.

Leesa verkoopt momenteel geen accessoires zoals kussens, dekens of matrasbeschermers in Nederland. Dit kan binnenkort veranderen. Natuurlijk houden wij u altijd op de hoogte! 

Conclusie: Leesa-matras

Het Leesa matras bevat alle essentiële functies die een goed matras vormen. Het heeft niet alleen hoogwaardige materialen, maar biedt ook een zeer hoog slaapcomfort. Omdat Leesa op het middenveld is qua hardheid, kan het gemakkelijk worden gebruikt door een breed scala aan slaaptypes. Bovendien is er een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Ook is de sociale betrokkenheid echt lovenswaardig.

Het Leesa matras is een goede keuze. Het is een middelhard all-round matras dat door bijna alle personen en soorten slaap kan worden gebruikt. Sommige van onze 10 teamleden slapen nu zelf op het Leesa en zijn erg enthousiast.

* Affiliate Link - We verwijzen naar sommige online-winkels via zogenaamde affiliate links. Als u iets koopt over deze links, bijvoorbeeld via de knop "Prijs controleren" ontvangen we een commissie. Deze post helpt ons om de kosten van het runnen van de site te dragen. De aankoopprijs neemt niet voor u toe. 

Hardheidsgraad 6,5
Matrassencheck 25 cm hoog
Matrassencheck 100 dagen teruggavenrecht
Matrassencheck 10 Jaren Garantie

Produktmerkmale

  • Gratis verzending met Amazon binnen 5-7 werkdagen
  • Gemaakt in Duitsland 
  • Duurzame materialen: Oeko-Tex Standard 100 gecertificeerd 
  • Koudschuimmatras met Avenaschuimlaag 
  • Lengte: 2m / breedte: 0,80 - 1,60m 
  • Hoogte: 25 cm / gewicht: 36 kg (voor 140 cm x 200 cm) 
  • 10 jaar garantie op de matraskern en matrashoes

Preise van Amazon

Grootte Prijs in EUR
80 x 200 cm € 400,00
90 x 200 cm € 420,99
140 x 200 cm € 615,00
160 x 200 cm € 695,00
180 x 200 cm € 775,00
TOP