Otty matras Review

Het nieuwe matras uit Engeland met visco-gelschuim

Onze testrapporten zijn subjectieve ervaringen van onze testpersonen, de beoordelingen zijn niet afkomstig van openbare instellingen. We zijn lid van het affiliate-programma van Amazon en verschillende matrasfabrikanten. Als u via onze affiliate links koopt die zijn gemarkeerd met "*", ontvangen we een kleine commissie die de aankoopprijs niet verhoogt.

Onze totale beoordeling

(4.5 / 5)

Beschrijving van het Otty matras

Het Otty matras is ontworpen door een start-up uit Yorkshire, Engeland, en wordt geleverd met een innovatief ontwerp. Het bestaat uit een combinatie van reflexschuim, traagschuim en gelschuim. Deze speciale structuur is bedoeld om positieve eigenschappen van gel en traagschuim te combineren. Sinds kort is het Otty matras ook in Nederland verkrijgbaar. 

In veel opzichten doet het Otty matras ons denken aan het eve matras, die niet langer beschikbaar is in Nederland. Beide modellen hebben een grote populariteit in het Verenigd Koninkrijk, vooral onder het iets jongere publiek. Een groot verschil is de extra gelschuimlaag van het Otty matras, die de nadelen van een puur traagschuimmatras moet wegnemen. Naast modern design, moet de Otty punten scoren met zijn speciale ligcomfort en hogere ademende eigenschappen. 

Redenen genoeg voor ons team om het Otty matras van dichterbij te bestuderen. We gebruikten Otty enkele weken thuis. Hier is onze recensie!

Otty matras: voor- en nadelen in één oogopslag

Voordelen Nadelen
 • Geschikt voor vele soorten lichaams- en slaapmiddelen – middelstevige hardheid 
 • We bevelen dit model met name aan voor lichte tot middelzware mensen 
 • Hoge lichaamsaanpassing en puntelasticiteit 
 • Top voor koppels – weinig bewegingsoverdracht 
 • Goed ademend vermogen - gemiddeld warm klimaat 
 • Traagschuim biedt zeer veel comfort 
 • Innovatieve constructie door de bovenste gelschuimlaag 
 • Zeer snelle levering - slechts 1 werkdag
 • Voor zware slapers vanaf 90 kg, zou de Otty te zacht kunnen zijn - hier raden wij een steviger matras aan, zoals Leesa 
 • Momenteel alleen verkrijgbaar in de maten 140 x 200 cm, 160 x 200 cm en 180 x 200 cm

Bouw / zones

De fabrikant: "Na een paar testen, prototypen en veranderingen, koos Otty voor een combinatie van reflexschuim, Cool Blue gelschuim met geïntrigeerd traagschuim." 

Complexe constructie door vier verschillende schuimlagen

 • Bovenkant: 3 cm gelschuim - OTTY Cool Blue Gel Memory Foam. Dit nieuwe materiaal heeft een luchtdoorlatende structuur en reguleert het slaapklimaat. Dus u slaapt niet te warm op het Otty matras. 
 • Tweede laag: 3 cm traagschuim – de kern van het Otty matras. Deze laag heeft een zeer hoog aanpassingsvermogen. Zeer uitgesproken met 14 cm - deze laag domineert en voor het typische fijne zachte gevoel van traagschuim. 
 • Derde laag: 14 cm koudschuim - deze laag heeft een drukverlichtende functie. Verdeelt het lichaamsgewicht en vermindert drukpunten. Het zorgt voor enige stevigheid tegenover de zachtere lagen. 
 • Onderkant: 5 cm dik basisschuim – een vaste laag. Gaat kuilvorming tegen, biedt stabiliteit en balanceert mooi met de zachtere bovenste lagen.

Erg speciaal zijn de zijkanten van het Otty matras, die zijn gemaakt van opencellig schuim. Deze zijn ontworpen om het ademend vermogen te verhogen door het matrs een verbeterde luchtcirculatie te geven.

Otty matras opbouw

FAQ: Otty’s comfort wordt bepaald door het traagschuim. Voor welke personen is dit geschikt? Hier vindt u alle informatie! 

Hoes en reiniging

De hoes van het Otty matras verraste ons het meest. Verschillende elementen worden hier gebruikt, die zorgen voor een over het algemeen middel-warm slaapklimaat. De zachte bovenkant is wit en geïmpregneerd met het Otty-logo. De stevige zijklep is minimalistisch grijs. Dus de Otty heeft een moderne maar tegelijkertijd elegante uitstraling.

De 3 cm hoge hoes heeft geïntrigeerd gelschuim en is verdeeld in 5 zones. Deze techniek geeft het Otty matras extra steun en comfort. 

De dekking als zodanig is fijnporig en doorlaatbaar voor lucht. In combinatie met de bovenste gelschuimlaag vermindert dit het slaapklimaat aanzienlijk. Het kan gemakkelijk worden verwijderd en gewassen op 40 graden. 

De hoes heeft fijne poriën en laat lucht door. In combinatie met de bovenste gelschuimlaag maakt dit het slaapklimaat aanzienlijk koeler. De hoes kan gemakkelijk worden verwijderd en gewassen op 40 graden. 

Over het algemeen vonden we het slaapklimaat op de Otty niet te koud, maar meer als middel-warm. Dit komt vooral omdat de 14 cm hoge traagschuimlaagb de lichaamswarmte opslaat. Dus de Otty biedt een zeker evenwicht in het slaapklimaat. We vonden dat vooral in de iets koudere september-avonden zeer aangenaam.

Otty matras hoes van de zijkant

Hardheid en comfort

Het nieuwe Otty matras heeft in onze ervaring een zachtere tot maximaal middelstevige hardheid. Onze beoordeling van het Otty matras: 5 van de 10 op onze hardheidsschaal.

Otty matras lichte proefslaper op de rug

Onze ervaring met het Otty matras was positief. Het Otty matras scoort met kwaliteit in de afzonderlijke schuimlagen en een evenwichtig liggevoel. 

Het Otty matras weet de voordelen van beide materialen te combineren met een combinatie van gel en visco-schuim. Het dominante, zachtere gevoel van het matras ontstaat door de 3 cm hoge traagschuimlaag. 

De puntelasticiteit van dit matras is erg hoog. Drukpunten worden verlaagd, zodat de Otty ook interessant kan zijn voor personen met orthopedische klachten. Vooral de traagschuimlaag heeft een extreem hoge aanpasbaarheid, die zorgt voor het typische "ingegoten" liggevoel. Dankzij de laag gelschuim is de Otty ook een optie rusteloze slapers. 

Otty matras puntelasticiteit-test

Naar onze mening is de Otty-matras een van de zachtere tot middelstevige modellen. We bevelen ze met name aan voor lichte en middelgrote slapers, vooral als u in de zijpositie slaapt. 

Een klein nadeel: het Otty matras is momenteel alleen verkrijgbaar in de maten 140 x 200 cm, 160 x 200 cm en 180 x 200 cm. Het Otty matras is dus meer geschikt voor stellen. Voor stellen is onze ervaring ook goed, omdat het matras een lage bewegingsoverdracht heeft. Dit betekent dat bewegingen van de partner worden opgevangen door het materiaal en dat u 's nachts niet onnodig wordt gestoord.  

Voor zware personen van meer dan 90 kg, evenals pure rug- en buikslapers, zou het Otty matras iets te zacht kunnen zijn. Voor deze groep mensen raden we een iets steviger model aan, zoals het Leesa matras.

Otty matras proefslaper op de zij

Inzinkdiepte

De gemeten zinkdieptes van onze testslaper op het Otty matras zien er redelijk goed uit. Zowel lichte als zware mensen zinken niet te diep, en ook niet te weinig in het matras. Bovendien zien de zinkwaarden van onze lichtere persoon in de schouderzone er erg goed uit. Onze zwaardere testslaper zou juist wat dieper kunnen zinken in de schouderzone. Het valt ook op dat zwaardere personen behoorlijk diep zinken in de rugligging. Daarom raden we rugslapers van 90 kg aan, om een iets steviger matras te kiezen, zoals de Leesa.

 Persoon A (1,78m; 61kg)Persoon B (1,82m; 90kg)
Rugligging3,8 cm5,8 cm
Zijligging5 cm 5 cm
Buikligging3,5 cm 5 cm
Zittend op de rand14,5 cm16 cm
Staand in het midden15 cm17 cm

Rugwervel uitlijning op het Otty matras

Belangrijk voor een goede nachtrust is dat de wervelkolom in een gezonde oriëntatie blijft, vooral in de zijpositie. We hebben drie testers met verschillende lichaamsbouw en gewicht gevraagd op het Otty matras te liggen. Met behulp van ons lasermeetsysteem konden we vervolgens meten of de wervelkolom recht bleef. Figuur 1 en 2 laten onze lichte en middelzware persoon zien, Figuur 3 toont onze zware 90 kg proefpersoon.

Zoals u gemakkelijk kunt zien, blijft de wervelkolom goed tot zeer goed uitgelijnd in lichte en middelzware personen. Beide personen zinken voldoende in het Otty matras en ontvangen tegelijkertijd goede lichaamsondersteuning. Bij onze zwaardere tester kan worden gezien dat de zinkdiepte in het bekkengebied er nog steeds goed uitziet. In het gebied van de schouder zakt hij echter een beetje te ver in het matras.

De Bewegingsoverdracht op de Otty

Een lage bewegingsoverdracht van een matras kan voor paren het cruciale verschil maken. Niemand wil immers onnodig gestoord worden door de bewegingen van zijn partner. Als een matras een lage bewegingsoverdracht heeft, merkt u weinig van de bewegingen van de persoon naast u. 

Onze testers simuleerden onder andere het in bed stappen. Hoewel u kan zien dat onze meter een beetje uitsloeg toen wij de test deden, zij dit wel normale waarden. Uw partner zou dus niet wakker moeten worden als u ’s nachts later in bed stapt. 

Geschikt voor stellen: het Otty matras heeft een lage bewegingsoverdracht. Dit komt hoofdzakelijk door het traagschuim, dat de bewegingen goed absorbeert.  

Otty matras instap test bewegingsoverdracht
 • Figuur 1: Beweging van een lichte slaper (61 kg)
  Hier hebben we onze lichtere tester de slaaphouding laten veranderen. Ze draaid van de buik naar de zijpositie. Boven: ons meetapparaat is bijna niet uitgeslagen in dit experiment.  Dat betekent dat u niets zult merken als uw partner licht is en zich omdraait op de Otty. 
 • Figuur 2: Beweging van een zwaardere slaper (90 kg)
  Als onze zwaardere slaper van de ene naar de andere kant draait, slaat de meter al wel wat verder uit. Maar geen zorgen, de waarden liggen nog steeds binnen het normale bereik, u zult er dus weinig van merken. Men moet niet vergeten dat de persoon die de slaaphouding heeft veranderd ongeveer 30 kg zwaarder is dan test persoon 1, het verschil is dus niet gek. 
 • Conclusie: het Otty matras heeft een goede lage bewegingsoverdracht
  Over het algemeen kunt u heel goed zien dat de Otty een goede lage bewegingsoverdracht heeft. Vooral de bewegingen van een lichte slaper worden zeer goed geabsorbeerd door de aanpasbare en drukverlichtende schuimen van de Otty. Maar ook de bewegingen van een zwaarder persoon zijn goed gedempt. 
Otty matras omdraai test
Otty matras omdraai test

Het bijzondere aan het Otty matras

De speciale eigenschap van het Engelse "Otty Mattress" is zeker de innovatieve constructie. Het team vond vooral de gelschuimlaag een verstandige balans met de dominante 3 cm hoge traagschuimlaag. 

Ondanks de grote hoeveelheid traagschuim biedt Otty dankzij de nieuwe bovenste gelschuimlaag en de zijventilatie-elementen een zeer goed ademend vermogen. Vanwege het visco-schuim is Otty niet een van de matrassen die u ’s nachts heel koel houden. Mensen die zwaar transpireren, moeten hun toevlucht nemen tot een pocketveringmatras.

Levering en klantenservice

Uitstekend: het Otty matras wordt de volgende werkdag gratis geleverd in een compacte doos. U heeft 100 nachten om de Otty thuis te testen.

Zo heeft de koper een risicoloze proefperiode van 100 dagen. Als het Otty matras u op dit moment nog niet overtuigt, haalt de fabrikant het matras gewoon weer bij u op. Het retourneren wordt georganiseerd door Otty. In dit geval kunt u Otty per e-mail of telefoon bereiken en laten weten dat u het matras wilt retourneren. Otty stuurt u dan een verpakking om de Otty in terug te sturen.  

Otty matras in vacuum verpakt

Top: alle geretourneerde matrassen worden schoongemaakt en gedoneerd aan goede doelen!

Zoals alle nieuwe schuimmatrassen, heeft het Otty matras een nieuwe geur, die enigszins chemisch lijkt. In ons geval was de geur na 2 dagen verdwenen. We raden aan: Open het raam, ventileer het Otty matras regelmatig. En maakt u zich geen zorgen: er is geen enkel gevaar voor uw gezondheid.

Onze beoordeling van het Otty matras

 

Materiaal: (4.5 / 5)
Comfort: (4 / 5)
Prijs-kwaliteit verhouding: (4.5 / 5)
Ademend vermogen: (4.5 / 5)
Design: (4.5 / 5)
Service: (4.5 / 5)
Retourneren: (5 / 5)
Totaal beoordeling: (4.5 / 5)

 

Aanvullende informatie

Zeer lovenswaardig: Matrassen die geretouneerd worden tijdens de 100 dagen proefperiode worden gedoneerd aan goede doelen en scholen. Deze worden natuurlijk eerst schoongemaakt en verzorgd voordat ze worden doorgegeven. 

Gelijkheid en diversiteit zijn erg belangrijk voor Otty: het warenhuis in Leeds / Engeland wordt volledig gerund door mensen met een handicap! 

Speciaal voor mensen die op het gebied van politie en ambulance werken, evenals voor militair personeel, biedt Otty een speciale korting bij aankoop!

Ottty Sleep is opgericht in Yorkshire en gevestigd in Leeds. De Otty oprichter, Michal Szlas, wilde met het nieuwe Otty matras een model creëren dat de voordelen van traagschuim en gelschuim combineert. Omdat, zoals u wellicht weet, traagschuim een beetje traag is en het voor een warm slaapklimaat zorgt. Gelschuim daarentegen heeft een hogere luchtdoorlaatbaarheid en een lagere dichtheid. 

Michal modelleerde verschillende modellen vóór de start van het bedrijf en evalueerde duizenden klantrapporten. Het Britse startende bedrijf heeft met zijn model veel succes gehad en is nu bezig met de marktuitbreiding in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Polen.  

Otty verkoopt ook een kussen naast het matras - het Deluxe Air kussen. Het kussen wordt geleverd in het ontwerp van het matras, in grijs-wit ontwerp. Het materiaal is ook redelijk vergelijkbaar - het bestaat uit een combinatie van koelgelschuim met traagschuim. 

Wij adviseren: hier moet u de huidige speciale aanbiedingen in de gaten houden. Momenteel biedt de fabrikant gratis twee Deluxe Air-kussens aan bij het kopen van een Otty matras!

Conclusie over het Otty matras

Onze ervaring met het Otty matras was positief. De Otty scoort goed bij ons, vooral op het gebied van slaapcomfort, materiaal en service. 

Het Otty matras is een zachter tot middelstevig model en behaalt 5 van de 10 punten op onze hardheidsschaal. Dit valt in het gemiddelde gebied van hardheid, en wordt door veel mensen als prettig ervaren. 

Het Otty matras scoort met kwaliteit in de afzonderlijke schuimlagen. Daarnaast vinden we het stijlvolle design van het Otty matras fris en modern. 

De Otty is een zeer interessant model, vooral voor mensen met een licht of gemiddeld gewicht, die graag een zachter matras hebben. 

* Affiliate Link - We verwijzen naar sommige online-winkels via zogenaamde affiliate links. Als u iets koopt over deze links, bijvoorbeeld via de knop "Prijs controleren" ontvangen we een commissie. Deze post helpt ons om de kosten van het runnen van de site te dragen. De aankoopprijs neemt niet voor u toe. 

Matrassencheck 10 Jaren Garantie
Matrassencheck 25 cm hoog
Matrassencheck 100 dagen teruggavenrecht

Producteigenschappen:

 • Combinatie van gel- en traagschuim 
 • 10 jaar garantie 
 • Hardheid: 5 van de 10 punten

Prijzen van het Otty matras volgens de fabrikant

Grootte Prijs in EUR
140 x 200 cm € 449.99
160 x 200 cm € 549.99
180 x 200 cm € 649.99

Ähnliche Matratzen

TOP