Totale beoordeling

(4.5 / 5)

Beschrijving

Het Engelse bedrijf, dat achter het nieuwe SIMBA-matras staat, was jarenlang een belangrijke leverancier van garenklossen voor matrasfabrikanten. In het jaar 2002 werd toen bedacht dat ze met hun verzamelde expertise daadwerkelijk een matras kon produceren. De geboorte van het SIMBA-matras was geschied. Het doel van de fabrikant is om de SIMBA te gebruiken om het meest geavanceerde matras ooit te produceren. Het resultaat: een hybride matras gemaakt van pocketveren en latexschuim. We hadden nog geen vergelijkbare matrassen getest.

Het SIMBA-matras zit in de middelste prijsklasse en wordt alleen online verkocht. De fabrikant biedt een royale proefperiode van 100 dagen waarin u de SIMBA kunt testen. Als de SIMBA u niet bevalt, kunt u het matras gewoon terugsturen.

Hoewel het SIMBA-matras pas onlangs verkrijgbaar is in Nederland, is deze al een grote verkoper in andere landen. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Overigens is het reclame gezicht van het SIMBA-matras Real Madrid-speler Gareth Bale.

We hebben het SIMBA-matras getest en willen onze ervaring met u delen.

Opbouw / zones

Het SIMBA-matras is een zogenaamd hybride matras en onderscheidt zich duidelijk van de andere matrassen die we hebben getest. Het bestaat uit een innovatieve combinatie van pocketveren en schuimlagen.
Het matras uit vier verschillende lagen, aanzienlijk meer dan vele andere fabrikanten:

 • Toplaag: 4 cm latexschuim. Deze laag vormt het zogenaamde simbatex-schuim, een synthetische latexlaag. Het Simbatex-schuim geeft een zacht gevoel. Deze laag is ook luchtdoorlatend, waardoor een verkoelend effect ontstaat.
 • Tweede laag: pocketveren van 2 cm. Hier integreert Simba pocketveren in de matraskern. Om specifieker te zijn: er zijn enkele duizenden druk veren geïnstalleerd. Deze passen zich aan het lichaam aan en zorgen zo voor een verbeterd comfort. Bovendien absorbeert de laag het lichaamsgewicht, waardoor de SIMBA het karakteristieke veergevoel krijgt.Ook zorgen de pocketveren voor een goede tot zeer goede drukontlasting.
 • Derde laag: 3,5 cm geheugenschuim. Visco- of geheugenschuimen wordt gekenmerkt door het feit dat het bijzonder aanpasbaar is. Deze laag ondersteunt het lichaam en absorbeert bovendien lichaamswarmte. Een nadeel van veel visco-schuimen is dat bewegingen sterk worden geabsorbeerd en omdraaien wordt bemoeilijkt (zogenaamde verplaatsingoverdracht). Bovendien zijn geheugenschuimen zeer temperatuurgevoelig. Dit was nauwelijks het geval in onze test op de SIMBA. De SIMBA maakt gebruik van hoogwaardig traagschuim en lijkt het probleem vrij goed te compenseren door de eerste en tweede laag.
 • Bodemlaag: 15,5 cm koudschuim. De vierde en onderste laag van het SIMBA-matras is een basislaag van koudschuim. Het is verdeeld in zeven zones. Deze laag geeft het matras de nodige stabiliteit en zorgt voor een gezond en zacht zinken van het lichaam.
De SIMBA is een hybride matras met in totaal vier lagen. Het speciale kenmerk is dat er druk veren in de matras zijn geïnstalleerd.

FAQ: Wat zijn pocketvering matrassen? Klik hier voor ons rapport in de Matras Wiki!

De hoes van het SIMBA-matras is alleen verkrijgbaar in blauw-paars en is gemaakt van 100% polyester. De bovenkant van de hoes is aangenaam zacht en bevat een ademende en voor de circulatie geschikte structuur.
Het is fijn dat de hoes kan worden verwijderd en kan worden gewassen op 30 graden. Trouwens, de SIMBA is ook hypoallergeen. Aldus is het matras voor allergische personen bijzonder goed geschikt. De hoes is verwerkt volgens de Britse norm BS7177 en dus getest op schadelijke stoffen.

Hardheid en slaapgevoel

Over het algemeen classificeren we het SIMBA-matras als gemiddeld stevig. Het matras is daarom zeer geschikt voor elke ondergrond (lattenbodem, boxspring). Op de hardheidsschaal geven we de SIMBA 5,5 van de 10 punten. Het is daarom, b.v. een beetje harder dan het Eve matras.

Dankzij de speciale combinatie van pocketveren en schuimlagen onderscheidt het SIMBA-matras zich duidelijk van andere matrassen en geeft het een buitengewoon goed comfort. De bovenste laag, die erg lijkt op gewone latex, geeft een aangenaam zacht gevoel. In de tweede laag zorgen geïntegreerde pocketveren voor een goede aanpassing aan het lichaam. De veren passen zich aan het gewicht van de slaper aan en verdelen de lichaamsdruk gelijkmatig. Dit zorgt voor een aangenaam gevoel van liggen zonder vervelende drukpunten. Het geheugenschuim zorgt voor een uitstekende stabiliteit, vooral voor lichte en middelzware zijslapers. Zwaardere mensen zinken door de zachtere schuimlagen een beetje dieper in het matras, waardoor de SIMBA zachter wordt. Als u toch wat zachter wilt slapen, kunt u het SIMBA-matras probleemloos gebruiken. Omdat het SIMBA-matras vergeleken met zuivere verenmatrassen een zeer goede stabiliteit en ondersteuning biedt door de schuimlagen.

Het SIMBA-matras scoorde vooral goed bij de zijslapers in onze tests. Hier ondervonden we dat de schouders dan goed in het matras zinken. Dit resulteerde in een ontspannen slaappositie, waardoor de wervelkolom in een natuurlijke lijn blijft. Ook op de rug konden we heel goed slapen. In de buikligging vonden we dat dit in het begin prettig was, maar na een tijdje merkten we een lichte spanning in de rug. Het voelde alsof we een beetje hol lagen. Volgens onze ervaring is de SIMBA-matras daarom vooral geschikt voor mensen die graag op hun rug of op hun zij liggen.

We hebben niet gezweet bij het testen van het SIMBA-matras. Het feit dat de SIMBA een hybride matras is, kan de voordelen van een veermatras combineren met een schuimmatras. Door de dunne bovenlaag sluit het matras goed aan aan uw lichaam; Toch kom je niet in het zweet door de onderliggende laag met veren, want er wordt een goede klimaatregeling gegeven. Dit kan vaak een probleem zijn met pure schuimmatrassen. Daarom kunnen we de SIMBA zeker aanbevelen voor warme zomeravonden.

De hoes is zacht en ademend. Hij is ook gemakkelijk te verwijderen en te wassen.

Inzink tests

Met onze inzink tests kunnen we u nog beter laten zien hoe het matras reageert in verschillende slaaphoudingen. Zodat u de tests nog beter kunt begrijpen en kunt begrijpen hoe zacht of hard het matras is. Wees u er wel bewust van dat de tests gebaseerd zijn op de lichaamsmetingen van onze testpersonen. In deze test was onze testpersoon 1,82 m lang en woog 72 kg.

Positie Verzinkingsdiepte
Op de rug 6cm
Op de zij 5cm, in de schouders 7cm
Zittend op de rand 9cm
Staand in het midden 16cm

Het bijzondere aan de SIMBA

Het bijzondere aan het SIMBA-matras is het innovatieve en buitengewone ontwerp. De extra integratie van pocketveren in de tweede matras laag maakt het matras lichter, zonder de voordelen van de schuimlagen te verliezen. Concreet betekent dit dat het aanpassingsvermogen en de stabiliteit, kenmerken van goede schuimen, nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in SIMBA. Dit is meestal niet het geval met normale veermatrassen. Als hybride matras kan de SIMBA een aangename en ontspannen slaapervaring bieden voor verschillende soorten slaap.

Levering en klantenservice

De SIMBA wordt verzonden in een compacte doos. Verzending is gratis en het matras wordt direct op de drempel afgeleverd. De koper krijgt een 100-daagse proefperiode. Als het SIMBA-matras gedurende deze tijd niet overtuigt, kunt u deze gewoon terugsturen. Het ophalen van het matras is ook gratis en wordt georganiseerd door de fabrikant. Het enige dat u hoeft te doen, is contact opnemen met de SIMBA-klantenservice. Het geld zal na korte tijd worden terugbetaald.

Onze beoordeling

Materiaal: (5 / 5)
Comfort: (4.5 / 5)
Prijs-kwaliteitverhouding: (4 / 5)
Ademend vermogen: (4.5 / 5)
Ontwerp: (4 / 5)
Service: (4.5 / 5)
Retourneren: (5 / 5)
Totaal resultaat: (4.5 / 5)

 

Conclusie

Het SIMBA-matras is vooral geschikt voor lichte en middelzware zij- en rugslapers. Zwaardere slapers zullen de SIMBA zachter ervaren. Als u als een zwaardere slaper op een steviger oppervlak een beetje beter slaapt, kunt u beter voor een steviger model kiezen.

⇒  Hier vindt u een overzicht van de door ons geteste matrassen!

De SIMBA is een matras, die zich dankzij de speciale structuur - een mengsel van schuimen en verende kern - zeer goed aan het lichaam aanpast. Het enigszins veerkrachtige gevoel van het matras tilt de SIMBA boven hun concurrentie. Met een prijs van 699 € ligt het SIMBA-matras in de hogere middel prijsklasse. Voor deze prijs krijgt u echter een product van hoge kwaliteit waarvoor de investering de moeite waard is. Dankzij een proefperiode van 100 dagen en gratis retourneren inclusief ophalen, kunt u de SIMBA zonder risico testen.

De SIMBA is een middelhoge hybride matras, die vooral als prettig werd ervaren door onze lichte en middelzware zij- en rugslapers. Vooral het enigszins veerkrachtige gevoel maakt de SIMBA uniek.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5, rated)

Nog geen klantenbeoordelingen

Klantenbeoordelingen

 • (5 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (4 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (3 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (2 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (1 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (0 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
Beoordeling plaatsenHardheidsgraad 5,5
Matrassencheck 10 Jaren Garantie
Matrassencheck 25 cm hoog
Matrassencheck 100 dagen teruggavenrecht

Producteigenschappen

 • Gratis verzending binnen 2 werkdagen naar Nederland
 • gratis retourneren inclusief ophalen binnen 100 dagen
 • bestaant uit 3 schuimen en een ingebouwde veerlaag
 • 10 jaar garantie
 • Hybride matras (pocketveren + schuim)
 • Hoogte: 25cm
 • Hardheid: 5,5 van de 10 punten
 • Gemaakt in de EU

Prijzen van de fabrikant

Grootte Prijs in EUR
80 x 200 cm € 399
80 x 210 cm € 429
80 x 220 cm € 449
90 x 190 cm € 499
90 x 200 cm € 499
90 x 210 cm € 499
90 x 220 cm € 519
100 x 200 cm € 529
120 x 200 cm € 549
140 x 190 cm € 649
140 x 200 cm € 649
160 x 200 cm € 749
160 x 210 cm € 799
160 x 220 cm € 749
180 x 200 cm € 849
180 x 210 cm € 909
180 x 220 cm € 939
200 x 200 cm € 950

 

Vergelijkbare matrassen

TOP