Muun matras test

Onze totale beoordeling

(4.4 / 5)

Beschrijving

Het Berlijnse start-upbedrijf muun, dat het muun-matras lanceerde, werd medio 2014 opgericht door studievrienden Vincent Brass en Frederic Böert. Met het muun-matras hadden de oprichters een innovatief product ontwikkeld: een matras met maximaal 4 verschillende hardheidsgraden. De muun is dus individueel aanpasbaar. Dit belooft maximale flexibiliteit voor koppels en singles, maar ook complexiteit. Naast het muun-matras biedt het bedrijf ook slaapaccessoires, zoals het muun kussen, het muun bed en de muun deken. De verkoop van alle producten is uitsluitend online. 

Muun besteedt speciale aandacht aan kwaliteit en aansprekend design. Het muun-matras is een premium matras en bevindt zich in de hogere prijsklasse. U kunt de muun-matras gedurende 100 dagen testen. Als het matras u in deze periode niet overtuigt, kun je het gewoon terugsturen. De retourzending wordt georganiseerd en betaald door muun. 

Het muun-matras wordt beschouwd als een van de meest interessante modellen op de markt. We hebben getest wat het "Do it yourself-matras" kan doen en rapporteren over onze ervaringen met het muun-matras! 

Opbouw / zones

De constructie van het muun-matras is uniek. Het bestaat uit een (optionele) topper en een matraskern, beide opgebouwd uit verschillende lagen. Het speciale kenmerk: steun en matraskern zijn omkeerbaar voor individuele aanpassing. 

Fijn: Het muun-matras is met 26 cm een van de hoogste modellen op de markt. Dit maakt het meestal een beetje makkelijker om in bed te komen en verhoogt de stabiliteit. 

De omkeerbare topper van het muun-matras is optioneel en verhoogt in onze ervaring de flexibiliteit aanzienlijk. 

De editie bestaat uit drie lagen: 

 • Talalay rubber: een hoogwaardig natuurlijk materiaal met een bijzonder hoge levensduur en goede ventilatie. 
 • Visco-schuim (traagschuim): past zich perfect aan de lichaamsvormen aan, verdeelt het lichaamsgewicht en vermindert drukpunten. 
 • Pantera schuim: een speciaal soort koudschuim. Hij ondersteunt de twee comfortlagen. 

De omkeerbare matraskern van de muun-matras bestaat uit twee schuimsoorten: 

 • Een combinatie van zacht en sterker koudschuim, met een dichtheid van ongeveer 40 kg / m3. Dankzij de manoeuvreerbaarheid kunt u kiezen of u liever op de zachtere of sterkere koude schuimlaag slaapt. 
 • De onderste koude schuimlaag is verdeeld in 7 lig zones. Op deze manier worden drukpunten beter verdeeld en op sommige plaatsen, zoals heupen en schouders, kunt u dieper zinken. Dus een rug verlichtend effect wordt bereikt. 

Het Muun matras is overigens getest op schadelijke stoffen volgens OEKO-TEX® Standard 100 klasse 1. Hieronder vallen ook textielproducten en speelgoed voor baby's en deze is dus geheel onschadelijk voor de gezondheid. 

Wanneer de hoes is verwijderd, zijn de omkeerbare componenten van het muun-matras gemakkelijk herkenbaar: de optionele drie lagige topper en de twee lagige matraskern.

Bekleding

Net als het muun-matras is de hoes in twee delen verdeeld. De hoes voor de matraskern aan de zijkanten is gemaakt van een robuust geweven materiaal. Het is wasbaar op een temperatuur van 40 °. 

Het design is geweldig met het muun-matras: u kunt kiezen tussen blauw, grijs en wit voor de zijkap. Dit geeft de muun een jonge, stijlvolle uitstraling. 

De bovenkant van de hoes van het muun-matras voelt zijdezacht aanis wit. Het bestaat uit wilde zijde en natuurlijke lyocell. Je kunt de bovenste hoes eraf halen met een rits en wassen op 60 °. Vanwege de wasbaarheid bij hoge temperaturen, kan men spreken van een goede geschiktheid voor mensen met allergieën. 

Een nadeel van de hoes is echter dat deze niet is voorzien van handgrepen. Dit kan problemen veroorzaken bij het verplaatsen van het muun-matras. 

Let ook op het informatieblad voor het muun-matras, die u wordt toegestuurd. Hier wordt nogmaals in detail uitgelegd hoe u de twee delen van de hoes aan elkaar maakt. Dit was een beetje moeilijk voor ons toen we het matras voor het eerst testten. 

De cover van de Muun bestaat uit wilde zijde en natuurlijke lyocell. Het muun kussen kan apart worden besteld.

Hardheidsgraad en slaapgevoel

Door de mogelijkheid om respectievelijk de matras en de matraskern te kunnen draaien, ontstaan er vier verschillende combinaties met verschillende liggevoelens. Over het algemeen heeft het muun-matras een gemiddelde zachte tot stevige sterkte en ontvangt hij van ons 4 - 7,5 van de 10 punten op onze hardheidsschaal.

De kern en de ondersteuning van het muun-matras zijn omkeerbaar en op elkaar afgestemd. De labels op de materialen helpen om de gewenste combinatie te vinden. U kunt dus kiezen afhankelijk van het comfort en de hardheid van een van de vier mogelijke combinaties. De set-up gaat volgens instructies en in tijden van IKEA kunnen zelfs onervaren doe-het-zelvers het snel en eenvoudig doen.

Dankzij de omkeerbaarheid van steun en matraskern, kunt u het gevoel van 4 mogelijke combinaties individueel op smaak brengen. 

De fabrikant heeft specifieke namen gegeven aan deze verschillende mogelijke combinaties. We willen u hier een overzicht van geven. 

 • Byrd: medium hard (onze favoriet)
  Met deze combinatie kiest u samen met het poly-schuim het traagschuim (het zachtere schuim in de matraskern). Dit resulteert in een comfortabel slaapgevoel met gemiddelde sterkte. Deze combinatie overtuigde ons het meest, omdat het traagschuim zich perfect aan het lichaam kan aanpassen. Ook het polyschuim van de matraskern belooft een hoog niveau van comfort. 
 • Aldrin: zacht (geschikt voor lichtere personen)
  De combinatie van Talalay-rubber en poly-schuim is de zachtste versie van de muun en is voor slapers die graag heel zacht slapen. Ook als je veel zweet tijdens het slapen, kan deze variant interessant voor je zijn, omdat het Talalay-rubber wordt gekenmerkt door zijn zeer goed ademend vermogen. 
 • Davy: stevig (geschikt voor zwaardere personen)
  Dit is waarschijnlijk de hardste combinatie die de muun geeft. Deze variant is ook overtuigend. Het vertegenwoordigt de hardere tegenhanger van de Byrd. In de Davy wordt het geheugenschuim gecombineerd met het hardere koude schuim van de kern. Dus je zou voor deze optie moeten kiezen als je een beetje harder wilt slapen. 
 • Colombo: medium-hard (de ademende versie in de zomer)
  In deze variant wordt Talalay-rubber gecombineerd met het vaste koude schuim van de kern. Van deze variant kunt u een hoge elasticiteit verwachten met een aangename tegendruk en een uitstekende ventilatie van het matras. 

Bovenal was ons team heel blij dat je zoveel liggevoelens kan ontdekken bij de Muun. Voor personen die nog niet besloten hebben wat ze willen is de muun zo'n perfecte optie. Na het draaien voelt het aan alsof je een compleet nieuw matras hebt gekocht! Overigens was onze favoriet de combinatie "Byrd".

Het productieproces

Het bijzondere aan het muun matras

Door de verschillende varianten is de muun flexibeler, afgezien van de Filip Lenz, dan alle andere matrassen. U kunt het muun-matras en uw eigen slaap het beste leren kennen door elke variant een tot twee nachten te testen. We kunnen zeggen dat de muun echt geschikt is voor elke soort slaap. De voorkeursslaappositie is niet relevant. 

Dankzij de ergonomische lig-zones wordt uw wervelkolom even goed ondersteund in elke slaaphouding. Als u rugklachten heeft, raden we u aan om een van de hardere varianten te gebruiken (Davy, Colombo). Met deze combinatie wordt u goed ondersteund en zakt u niet te diep in de matras. 

Matrassencheck Tip: Vanaf een breedte van 160 cm is de muun-matras in het midden verdeeld. Dit resulteert in de mogelijkheid om de twee matrasdelen onafhankelijk van elkaar te draaien. Zo is het muun-matras voor koppels een interessante optie. 

Je hoeft niet bang te zijn voor een zogenaamde breuk tussen de twee helften. De hoes is zo gemaakt dat deze de twee helften sterk genoeg omhult. 

FAQ: De matrassen Filip Lenz en muun zijn vrij uniek in de matrasmarkt vanwege hun individualiteit. Welk model past het beste bij jou? Hier is de vergelijking van de twee matrassen. 

Levering & klantenservice

Het matras wordt binnen 3-6 werkdagen bij u afgeleverd, opgerold in plastic in een compacte doos. Alles in de zin van het 'bed-in-the-box'-principe. Na de levering begint uw proefperiode van 100 dagen. Gedurende deze tijd kunt u de muun zelf testen. Als u op dit moment niet overtuigd bent, kunt u het matras eenvoudig terugsturen. Het enige wat u hoeft te doen is contact opnemen met de klantenservice. Als gevolg hiervan wordt de retourzending georganiseerd en betaald door de fabrikant. 

Onze beoordeling

 

Materiaal: (4,5 / 5)
Comfort: (4,5 / 5)
Prijs-kwaliteitsverhouding: (3,5 / 5)
Ademend vermogen: (5,0 / 5)
Design: (4,0 / 5)
Service: (4,5 / 5)
Retourneren: (5,0 / 5)
Totale beoordeling: (4,4 / 5)

 

Aanvullende informatie

Vanaf een breedte van 160 cm komt de muun in de vorm van twee matrassen. Er is geen opening tussen de twee delen. De hoes trekt de matrassen zo strak dat ze niet kunnen wegglijden en compact blijven. Zodat u zo gemakkelijk kunt genieten van de slaap op dergelijke matrassen. Bovendien kan dit principe zelfs van groot voordeel zijn. Als u de Muun in deze of een bredere versie als een koppel wilt kopen, kunt u de gevoelens van onafhankelijk liggen aanpassen. Een slaper kan bijvoorbeeld de middelmatige combinatie Byrd kiezen, terwijl de andere Colombo voor zichzelf kan kiezen. Zo kan de muun ook fungeren als een optimaal matras voor koppels. Daarnaast biedt de matrasfabrikant ook een kussen, een deken en een hoeslaken. U kunt uw slaapkamer dus volledig vernieuwen! 

De fabrikant van de muun heeft zichzelf ten doel gesteld om zoveel mogelijk mensen te helpen een goede nachtrust te hebben. Dit moet eerst en vooral worden gerealiseerd door de matras die door hen wordt geproduceerd en verkocht. Om deze reden werd bij de productie van de Muun speciale aandacht besteed aan hun persoonlijk karakter, dat wil zeggen aan hun aanpassingsvermogen aan verschillende interesses en behoeften. Maar ze zouden ook graag mensen ondersteunen die niet  zo'n premium matras kunnen kopen en er dus niet op kunnen slapen. Om deze reden lanceerden ze het "Project 7". Bij elke verkochte zevende matras wordt een geldbedrag gedoneerd om kinderen in nood een matras te bieden. Ze willen niet alleen een goede nachtrust aan de kinderen geven, maar ze helpen ook mooie dromen te creëren die hopelijk allemaal kunnen worden vervuld. 

Naast de matras verkoopt muun ook een deken, kussen, bed, hoeslaken, slaapgeuren en zelfs een geschenkdoos. Voor € 120 is het kussen op schuimbasis (80 x 40 cm) duidelijk een van de duurdere op de markt; U kunt de hoogte aanpassen, in tegenstelling tot bijna alle kussens.  Dit is in overeenstemming met het typische aanpassingsvermogen van muun. Proef slaap kan oplopen tot 30 nachten (verzending en retouren zijn gratis). Het kussen heeft ook de German Design Award gewonnen. Voor onze gedetailleerde beoordeling van het muun kussen klik hier. 

De muun deken (135 x 200 cm) zit ook zeker in de bovenste prijsklasse met € 290. Het bestaat uit 100% natuurlijke vezels (scheerwol, wilde zijde, katoen) en kan worden gewijzigd afhankelijk van de vraag naar warmte. Dit is mogelijk door de indeling: een dunne laag (250 g) voor de zomer, een dikkere (400 g) voor de herfst of de lente en dan samengeknoopt, het is het beste voor de winter. Dat is al slim en we kijken er naar uit om verder te rapporteren. Voor meer informatie van muun zelf over de accessoires klik hier.

Conclusie

Het muun-matras is een van de meest persoonlijke modellen op de markt. Het combineert een comfortabel liggevoel met hoogwaardige afwerking. 

Over het algemeen vonden we dat de muun met talloze aanpassingsmogelijkheden een ongelooflijk complex matras is. Daarom noemt ons team hen "doe-het-zelfmatrassen". 
Het muun-matras is € 840 in de standaardmaat 140x200 cm, niet de goedkoopste matrassen op de markt dus. Maar het muun-matras is zeker een van de meest interessante. Vooral door de hoge kwaliteit, maximale flexibiliteit en een stijlvol ontwerp. 

Nog geen klantenbeoordelingen

Klanten beoordeling

 • (5 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (4 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (3 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (2 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (1 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
 • (0 / 5)
  0 BEWERTUNGEN
Beoordeling plaatsen



Hardheidsgraad 4
Hardheidsgraad 7,5
Matrassencheck 100 dagen teruggavenrecht

Producteigenschappen

 • Producteigenschappen 
 • Gratis verzending binnen 3-6 werkdagen (levertijd voor speciale maat tussen 2-3 weken) naar Nederland  
 • Gratis retour incl. ophalen binnen 100 dagen 
 • Individueel configureerbaar met 4 verschillende hardheidsgraden 
 • Oeko-Tex 100 gecertificeerd 
 • 4 soorten schuim 
Grootte Prijs in EUR
80 x 200 cm € 540
90 x 200 cm € 590
100 x 200 cm € 640
140 x 200 cm € 840
160 x 200 cm € 940
180 x 200 cm € 1.040
200 x 200 cm € 1.140

Vergelijkbare matrassen

TOP